Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de BluCave Package 2 met 5 sterren.

The Good
  • Handige opbergruimte voor de werklamp
  • Stekkerdoos zit in de Power Module al op stroom
  • Altijd 6 meter verlengkabel voorhanden
  • Alle stopcontacten zijn kindveilig


Onder de naam BluCave Package 2 komt BluCave met een totaalpakket voor de elektra mogelijkheden van het systeem. BluCave Package 2 bestaat uit de BluCave Power Module, de BluCave Werklamp (TL) en de BluCave Stekkerdoos.

Unboxing

Er is nogal wat uit te pakken met BluCave Package 2, dus zie hier de unboxing.

Design

Power-Module_HeroEmpty_AU_21-09-2012_FABluCave Package 2 draait in zijn geheel om de Power Module. Dit is een standaard BluCave koffer die vooraf al in elkaar is gezet. In plaats van een transparante kap is de BluCave Power Module voorzien van de nodige elektronica. De reden dat je hem niet zelf in elkaar hoeft te zetten schuilt hem mogelijk ook in de veiligheid. Zo heeft BluCave immers zelf de regie over de elektrotechnische veiligheid in handen.

Op het ontbraken van de transparante klep na, is het design van de koffer exact gelijk aan de andere BluCave koffers.

Verder zit links een flinke sleuf waar je de BluCave werklamp in kunt opbergen. Via twee draaibare nippels zet je deze vast zodat hij niet uit de koffer kan schuiven.

De werklamp zelf bevat een klein standaard en een halve meter kabel. Hij maakt gebruik van een TL lamp en weegt ruim 2 kilo.

BluCave-Werklamp

Rechts zet je met gemak de BluCave stekkerdoos vast. Onder de stekkerdoos is ruimte om de 1,4 meter aan stroomkabel die aan de stekkerdoos zit weg te werken. Bovendien zit hier een stopcontact zodat de stekkerdoos in de koffer al met stroom gevoed zou kunnen worden.

BluCave Stekkerdoos IMG_1007

Onder de stekkerdoos zit een 240V contrastekker. Deze zit aan een automatische (geveerde) haspel vast welke een capaciteit van 6 meter snoer heeft. Je ziet het dus niet, maar de Power Module is tot de nok toe afgevuld. Zonder de werklamp en de stekkerdoos weegt de Power Module al 7,75KG.

Toekomstvisie

Nu kan ik me voorstellen dat je jezelf afvraagt waarom BluCave de stekkerdozen en werklampen ook los verkoopt. Dit is omdat BluCave ook systeemschappen verkoopt. Deze systeemschappen bieden de mogelijkheid om daaronder de werklamp en de stekkerdoos te hangen. Handig en slim. Daarnaast is er nog een stukje toekomstperspectief. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat BluCave ooit met een stekkerdoos komt waar ook USB aansluitingen op zitten. Handig voor het laden van de BluCave AudioZone of de smartphone. Ook mag je verwachten dat BluCave op termijn een nieuw ontwerp werklamp zal presenteren op basis van LED verlichting. Lekker zuinig en nog minder gevoelig voor stoten.

Gebruik

In de praktijk is de Power Module met de stekkerdoos en de werklamp een enorm fijne uitbreiding. Vooral de automatische haspel met 6 meter aan stroomkabel is een functie waar ik in de ruin veelvuldig gebruik van heb gemaakt. Door de lengte van de kabel was het lang niet altijd noodzakelijk om de Power Module van de rails te trekken, maar dat komt ook doordat de Power Module vlak naast de deur hangt.

Ook de aanwezigheid van een flinke hoeveelheid stopcontacten in de schuur is erg fijn. Wanneer ik op de werkbank met meerdere powertools aan het klussen ben, hoef ik niet steeds stekkers te wisselen. Het Klussen wordt er dus heel wat plezieriger van al kan ik me voorstellen dat een systeemschap met stekkerdoos hetzelfde voordeel zal opleveren.

Modulair

Package 2 kan zonder problemen worden geplaatst op de BluCave rails zoals in Package 1 of de Mix Set 2.De Power Module bevat zelf nog een 240V kabel van 1 meter om hem op een stopcontact aan te sluiten. Wil je het BluCave systeem van de Power Module/Package 2 voorzien, zorg dan dat je de rails op maximaal een meter van een stopcontact hangt.

Conclusie

De Power Module lijkt dé uitbreiding te zijn om op een slimme manier de stroomvoorziening tijdens het klussen te regelen. Vooral de automatische kabelhaspel is een zeer waardevolle uitbreiding. Dat de stekkerdoos, ook wanneer deze in de koffer zit, een eigen stroomvoorziening heeft is mooi meegenomen. Daarnaast is er een centrale schakelaar om alles aan of uit te schakelen. Handig en slim dus!

Beschikbaarheid

Het BluCave systeem is onder anderen te vinden op Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.