Na de verkoop van haar mobieltjesfabriek aan Microsoft, bleef Nokia een tijdje een bedrijf dat zich vooral op de zakelijke markt richtte. Gister werd duidelijk dat Nokia zich langzaam voorbereid op een nieuw tijdperk. Nokia heeft Alcatel-Lucent overgenomen.

Nokia legt 15,6 miljard op tafel om Alcatel-Lucent over te nemen. Het bedrijf zal na de overname onder de naam Nokia Corporation door het leven gaan. Dat laatste is belangrijk omdat Microsoft voorlopig nog de rechten op de merknaam Nokia bezit als onderdeel van de overname.

Met deze overname kan Nokia groeien op het gebied van zakelijke, mobiele oplossingen. Dan moet je vooral denken aan het verkopen van 5G netwerken aan de Vodafone’s van deze wereld. Om geld vrij te maken voor deze ontwikkelingen zal Nokia mogelijk haar Here diensten gaan verkopen. Nokia Here is een directe concurrent van het Nederlandse TomTom. De nieuwe onderneming zal 110.000 werknemers tellen.

Onder de naam Alcatel kennen we ook Alcatel Onetouch, de naam van de divisie die mobieltjes maakt. Deze lijkt zelfstandig door het leven te blijven gaan. Of Nokia ook hierop zal gaan azen is nog onduidelijk. Voorlopig mag Nokia nog niets op dit gebied door de oude deal met Microsoft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.