Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG introduceert haar nieuwe LG UX 4.0 Android interface

Eind deze maand zal LG haar nieuwe vlaggenschip, de G4, introduceren. Met de nieuwe G4 zal LG ook meteen haar nieuwe LG UX 4.0 introduceren. Vandaag kwam het bedrijf alvast met een persbericht en een preview van wat we op de G4 mogen verwachten.

Één van de dingen die LG oppakt is de snelheid waarmee de camera klaar is om foto’s te schieten. Dit doet LG UX 4.0 door tweemaal op de knop achterop het toestel te drukken. Ook als het toestel in standby is, zal de camera meteen opstarten. Een vergelijkbare feature die we vorig jaar bij de introductie van de Huawei Ascend P7 mochten ervaren (overigens zijn we volgende week bij de ‘mogelijke’ lancering van de Ascend P8 in Londen, maar daar later meer over).

Een stukje innovatie dat echt interessant klinkt is LG’s Smart Bulletin dat automatisch belangrijke informatie uit verschillende apps in één overzicht verzamelt. Een soort van Google Now, maar mogelijk een stuk uitgebreider.

LG komt ook met een echte concurrent voor Google Now in de vorm van Smart Notice. Smart Notice was er al, maar moet nu nog beter kunnen voorspellen welke informatie je bij de hand moet hebben. De smartphone moet nog meer leren hoe jij leeft en daar nu nog beter op inspelen.

Een leuke nieuwe optie in de camera app is de aanwezigheid van een manual modus. Sony stopte dit ook al in haar camera app van de Xperia Z3, maar LG lijkt de gebruiker veel meer mogelijkheden te gaan geven dan Sony tot nu doet.

De nieuwe agenda app van LG is nog dieper geïntegreerd met sociale netwerken. Afspraken zijn hierdoor de agenda binnen te swypen, wat wel heel handig klinkt.

Ook aan de funfactor is gedacht bij LG UX 4.0. Zo zal de Ringtone ID functie letterlijk bij alle contacten een unieke ringtone componeren. Handig en verrassend zijn hier zonder twijfel de sleutelwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.