In onze test hebben we de Tough Drive SSD van Freecom enorm mishandeld. Wonder boven wonder wist de drive onze tests te overleven en nu komt Freecom ook nog eens met een opvolger; de Freecom Mini Tough Drive SSD.

Net als haar grote broer, is de Mini Tough Drive SSD voorzien van een siliconen hoes die krassen tegen moet gaan. Een andere eigenschap is dat de hoes stof en water bij de SSD weg moet houden. Daarnaast is er een verstevigd frame dat schokken moet opvangen. De Mini Tough Drive SSD moet een val van 3 meter moeiteloos overleven.

De SSD in de Mini Tough Drive SSD heeft een snelheid van maximaal 430MB per seconde. Freecom specificeert de schrijfsnelheid helaas niet, dus we gaan er vanuit dat dit de leessnelheid is. Het nieuwe formaat van de Mini Tough Drive SSD is 17×8,7×0,5 CM. Het geheel weegt nog maar 54 gram en hij komt met geïntegreerde USB 3.0 kabel.

Hoewel de drive op het eerste gezicht vooral een verkleining van het origineel lijkt te zijn, zijn er wel degelijk een aantal aanpassingen te bespeuren. Zo lijkt de kabel vervangen voor een scharnier (maar hier ben ik niet 100% zeker van) en is het logo netter op het siliconen geplaatst.

Beschikbaarheid

De Freecom Mini Tough Drive SSD komt in 128GB (€122) en 256GB (€229) uitvoeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.