GadgetGear.nl

Sony stopt Music Unlimited, koopt Film1

Sony en content verkopen, het lijkt niet altijd goed te gaan. Vorig jaar sloot Sony al haar digitale boekenwinkel en gaf de handel door aan Kobo. Dit jaar sluit Music Unlimited en geeft Sony concurrent Spotify de ruimte om de muzikale leegte in te vullen. Na de avonturen in digitale boeken en muziek gaat Sony hier in Nederland aan de slag met Film1.

We weten allemaal dat UPC goedkeuring heeft gekregen om concurrent Ziggo te kopen. Deels om het Ziggo netwerk, maar ook om de Ziggo naam. De naam UPC gaat immers hier verdwijnen. Als onderdeel van de goedkeuring voor de aankoop van Ziggo werd UPC wel de verplichting opgedragen om haar betaalde TV kanalen te verkopen.

Liberty Global, de maatschappij achter UPC, blijkt in Sony Pictures Television Networks een koper voor haar Film1 kanalen te hebben gevonden. De overname omvat alle vijf de Film1 kanalen en Film1 Go. Deze kanalen zullen beschikbar blijven op het nieuwe Ziggo netwerk, maar de kans is groot dat Sony de kanalen ook naar andere netwerken zal willen brengen om zo de concurrentie met HBO aan te gaan. HBO bezit ook verschillende kanalen en natuurlijk het HBO Go platform.

Met de overname heeft Sony 148 TV kanalen in 178 landen. Het totale bereik van Sony ligt dan op 1.28 miljard huishoudens.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.