MWC: Panasonic komt met beveiligingscamera op basis van WiFi en 4G

Panasonic heeft tijdens het Mobile World Congress haar Nubo camera aangekondigd. Deze nieuwe, vrolijke beveiligingscamera is één van de eerste modellen die niet alleen beschikt over WiFi, maar ook over een eigen 4G LTE zender.

Met deze combinatie is de Nubo in staat om thuis beveiligingsbeelden te schieten, maar ook op andere plekken waar alleen stroom voorhanden is. Of juist niet, want de Nubo heeft ook een eigen accu. De beelden kunnen naar jouw smartphone worden verzonden, maar ook worden opgeslagen in de cloud en als ultieme backup, ook op een micro-SD kaartje.

De Nubo camera beschikt over een Full HD 1080p beeldsensor met een 140-graden lens. Een PIR (infrarood) sensor herkent het verschil tussen mensen en wolken om te voorkomen dat de camera alarm slaat wanneer er niets aan de hand is.

Voor nachtzicht bevat de Nubo een serie infrarood LED's en de behuizing is geschikt om in de regen gebruikt te worden. Tijdelijke bevestigingen zijn gemakkelijk te regelen met behulp van de magnetische mounts. Verder is de Nubo ook van microfoon en speaker voorzien.

De Nubo camera is helemaal klaar voor het smart home. De camera biedt ondersteuning voor Bluetooth Smart, maar ook Zigbee. Helaas ontbreekt ondersteuning voor 433MHz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram