MWC: Ook HTC lanceert dit jaar een VR headset

Samsung doet het met Oculus, HTC doet het met Valve. Later dit jaar zal HTC de Vive lanceren. In het voorjaar zal de developerversie van deze headset te koop zijn, gevolgd door de consumentenversie tegen het eind van dit jaar.

Opvallend aan de Vive VR headset van HTC en Valve is dat deze in staat is om 90 frames per seconde te tonen, wat een extreem soepele VR ervaring zou moeten opleveren. HTC vult het aanbod van de Vive aan met draadloze VR controllers en is daarmee de concurrentie een stap voor. Bij Google Cardbox moet je immers met magneten schakelen en bij de Gear VR heb je enkel de mogelijkheid om een losse bluetooth controller te koppelen.

Wanneer je het design van de HTC Vive goed bekijkt, zal het opvallen dat de voorkant twee verticaal geplaatste camera’s lijkt te hebben. Daarnaast zitten er vele sensoren op de bril. Hierdoor lijkt HTC’s Vive een hoop sensordata ter beschikking te hebben en dat maakt ons zeer nieuwsgierig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.