MWC: Huawei komt met hybride wearables

Als het om wearables gaat lijkt Huawei fashionably late. Wist het eerder deze week al een enorm veel indruk te maken met de Huawei Watch, komt Huawei nu met wearable activity trackers die ook als bluetooth headset gebruikt kunnen worden.

Huawei TalkBand B2

De Huawei TalkBand B2 is op het eerste gezicht een reguliere activity tracker met een heel mooi display. Het bevat alle sensoren die nodig zijn om jouw bewegingen bij te houden. Het display deel is echter ook uit de band te klikken waarna je aan de onderkant een klein oortje ziet zitten. Nu is de wearable ineens een bluetooth headset geworden. Een prachtig stukje innovatie.

Als activity tracker beschikt de Huawei TalkBand B2 over een 6-assige bewegingssensor waarmee beweging en slaap worden gemeten. Met behulp van de bijgeleverde app zal Huawei tips geven om jouw slaap te verbeteren en zo meer uit je dag te halen.

In headset modus beschikt de TalkBand B2 over een dubbele microfoon voor het onderdrukken van ruis en omgevingsgeluid. Bovendien kun je hem in deze modus gebruiken om jouw smartphone te zoeken. Het maakt daarbij niet uit welk merk/model je hebt. De TalkBand B2 werkt overal mee. De B2 heeft een standby tijd van 12 dagen.

Huawei TalkBand N1

Huawei komt ook met een alternatieve TalkBand. De TalkBand N1 lijkt in eerste instantie vooral gericht op liefhebbers van muziek. Het is dan ook meer een stereo headset dan een traditionele activity tracker. De TalkBand N1 heeft namelijk een interne muziekopslag van 4GB. Bovendien heeft Huawei betere speakers in de TakBand N1 gelegd en is er ondersteuning voor aptX over bluetooth.

Huawei-TalkBand-N1

Het display van de TalkBand N1 is ook een stuk slimmer dan de B2. Deze kan bijvoorbeeld worden gebruikt om namen en nummers van inkomende gesprekken te tonen. Bovendien is de behuizing IP54 stof- en waterdicht.

Beschikbaarheid

De Huawei TalkBand B2 gaat €269 kosten. Daarnaast komt er een luxe uitvoering met lederen band voor €199. De TalkBand N1 gaat €119 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events