MWC: Huawei brengt indrukwekkende smartwatch naar Barcelona

Ze zijn wat laat, maar knallen de markt in. Huawei introduceerde in Barcelona de Huawei Watch. Misschien wel dé grote concurrent voor LG’s G Watch R en natuurlijk de Motorola 360.

De specs zijn niet mis. Huawei voorziet de Huawei Watch van een rond, 1.4 inch AMOLED display met saffier glas om het display te beschermen. Het frame is bovendien gesmeed uit roestvrij staal. In de behuizing van de Huawei Watch zit een 6-assige gyro sensor en een hartslagsensor.

Opvallend aan het AMOLED display van Huawei is de resolutie. Deze bedraagt 400×400 pixels waar de meeste Android Wear horloges het met 320×320 moeten doen. Het AMOLED display levert bovendien een contrast op van 10,000:1.

Huawei-Watch-Silver-

Verder bevat de Huawei Watch een 1,2GHz processor en 4GB aan opslagruimte. Er zit 520MB werkgeheugen in en de Huawei Watch communiceert via Android 4.1. Natuurlijk draait het horloge op Android Wear.

Huawei zal de Huawei Watch bouwen in de kleuren zwart, goud en zilver. Er komen verschillende bandjes en op het display zijn 40 verschillende horloge configuraties weer te geven. Hij is dus volledig te personaliseren. Verder zal hij over een magnetische dock beschikken om snel en gemakkelijk te laden.

Beschikbaarheid

Huawei levert haar smartwatch in de kleuren goud, zilver en zwart. Exacte details zijn er nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events