Er zijn al vele bluetooth ontvangers op de markt. Die kleine (of soms grote) kastjes maken het mogelijk om muziek via bluetooth naar een klassieke audioset te streamen. De Plugzee doet dit ook, maar dan met hoge resolutie audio en al voor een paar tientjes.

Om audio in een hogere resolutie te streamen maakt de Plugzee gebruik van aptX waar vele andere bleutooth ontvangers enkel ondersteuning bieden voor het oude A2DP. Het voordeel van aptX is dat muziek met een veel hogere bitrate kan worden gestreamd waardoor je in een hogere resolutie naar jouw muziek kunt luisteren en ja, dit is inderdaad wel iets anders dan Sony’s Hi-res technologie, maar dan ook een flink stuk goedkoper.

Door ondersteuning voor Bluetooth LE heeft de Plugzee standaard ondersteuning om met 8 apparaten gekoppeld te kunnen worden op een afstand van ongeveer 10 meter. Voor de verbinding met jouw audioset maakt de Plugzee gebruik van een analoge 3,5mm kabel.

De Plugzee bevat een ingebouwde accu die via Micro-USB op te laden is. Op een volle accu moet de Plugzee 18 uur kunnen streamen. De Plugzee is ook voorzien van een microfoon. Op die manier kun je iedere speakerset ook nog eens als speakerphone gebruiken.

Beschikbaarheid

Plugzee is een IndieGoGo. Vanaf $30 haal je deze aptX bluetooth ontvanger in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.