Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ecoo levert een 5,5 inch phablet voor wel heel weinig

De Chinese smartphonemaker Ecoo heeft onlangs de E04 gelanceerd. De E04 is een phablet met een 5,5 inch display met daaronder een krachtige 1.7GHz octa-core chipset met 2GB aan werkgeheugen.

De 64-bits chipset in de Wcoo E04 komt van MediaTek. MediaTek levert niet alleen veel chipsets aan Chinese fabrikanten van smartphones en tablets, maar ook aan bouwers van mediaplayers. We komen MediaTek dan ook regelmatig tegen in onze tests waarbij de prestaties best goed zijn.

Ecoo heeft voor een 5,5 inch IPS display gekozen met een Full HD resolutie (1920×1080). Aan de achterkant zit een 16 megapixel camera en aan de voorkant krijg je 8 megapixels voor selfies. De opslagruimte bedraagt 16GB (met mogelijkheid om een micro-SD kaartje te plaatsen). De accu heeft een capaciteit van 3.000mAh en de E04 draait op Android 4.4 KitKat.

Ecoo-E04

Opvallend is dat de Ecoo E04 een aantal features van premium smartphones bij zich draagt. Net als de Samsung Galaxy S5/S6 heeft de E04 een vingerafdrukscanner voor beveiligde toegang en betalingen. Ook zijn de randen om het scherm teruggebracht naar een dikte van 2,5mm wat de smartphone toch een erg slanke indruk laat maken.

Beschikbaarheid

De Ecoo E04 is onder anderen te koop via GearBest.com. Met de code ECOOE04 krijg je nog een leuke korting en ze hebben op dit moment een promo lopen waarmee je prijzen wint bij iedere bestelling. Van bonuspunten voor het spaarprogramma tot smartphones. Bovendien is er een laagste prijs garantie van kracht waarbij Gearbest je compenseert als de Ecoo E04 ergens anders goedkoper is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.