Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Review : Battlefield Hardline met 4.5 sterren.

The Good
  • Verfrissend thema
  • Singleplayer echt de moeite waard
  • Mutliplayer nieuwe modi
The Bad
  • teambonus weggehaald


EA en Visceral gooien het over een andere boeg met de cops VS criminals scenario. En dat betaald zich dik terug!

Wanneer heb jij voor het laatst een COD of BF game gekocht voor zijn singelplayermodus? Heb je dat ooit wel eens gedaan? Vragen die velen beide keren met nee kunnen beantwoorden. En ook velen die de volgende vraag met ja kunnen beantwoorden! Moet je deze game alleen al kopen vanwege zijn singleplayermodus?

Het antwoord heb ik al verklapt natuurlijk. Dat is ja. Je merkt echt dat ze veel energie hebben gestoken in verfrissende nieuwe elementen. De singleplayer en multiplayer verschillen ook wel aanzienlijk. Laten we beginnen bij het meest verfrissende, de singleplayer met een daadwerkelijk verhaal!

Menu

Zeer goed vorm gegeven. Heel strak en beeldend. De beginbeelden zijn ook mooi, je ziet flarden van de singleplayer en je weet dus al een beetje wat je zoal te wachten staat. Het oogt stoer en de muziek geeft al aan dat deze game wel heel wat te bieden heeft. Alles is zeker overzichtelijk en goed te vinden. Prima menu dus!

Singleplayer

Jij bent Nick Mendoza. Een Cubaanse agent die in het midden van een oplevende drugsoorlog zit. Je wordt er al snel ingeluisd door corrupte agenten wanneer ze erachter komen dat je nooit omgekocht kan worden. Je gaat de gevangenis in en dan begint je operatie om je naam te zuiveren en de corrupte agenten te openbaren. Hiervoor ga je ongewoonlijke relaties aan en gebruik je onorthodoxe methodes. Meer kan ik echt niet verklappen, maar het feit dat ze echt goede acteurs hebben gebruikt om alles in te spreken en hun gezichten aan de karakters hebben gegeven geeft zeker aan dat de singleplayer echt anders is dan de doorsnee shooter. Het acteerwerk is goed gedaan en het speelt echt als een serie. Elke keer als je de singleplayer weer hervat dan krijg je een recap te zien zoals dat ook in een serie gebeurd.

Hoe speelt het? Je bent nu agent en kunt dus het beste niet guns blazing alles overhoop knallen. Je moet je ook gedragen als een agent. Althans, dat levert wel het meeste op. Je kunt exp verdienen en stijgen in levels door mensen aan te houden, de omgeving te scannen, bewijs verzamelen om voor je zaak enz. Wanneer je al het bewijs hebt voor een zaak dan unlock je speciale wapens. Je moet wel echt je ogen goed open houden voor bewijs. Je hebt een scanner bij je die zal trillen wanneer er bewijs in de buurt is. Scan de omgeving af en probeer de voorwerpen/documenten in je vizier te krijgen en te analyseren. Nick zal zijn mening geven over het bewijs.

Een andere manier op veel exp te krijgen is niet elke verdachte overhoop te schieten maar juist je badge te tonen en ze onder schot te houden. Dan kun je ze boeien en krijg je 3x zoveel exp dan voor een kill. Je hebt ook HVT, die worden vantevoren bekend gemaakt en aan jou de taak om deze topverdachten aan te houden voor 10x meer exp dan te gaan voor de kill.

Je kunt veelal sluipend te werk gaan en je ziet ook het gezichtveld van de verdachten op je radar. Zo zie je wat ze wel en niet kunnen zien. Je kunt ze afleiden door een huls in een richting te gooien, 1 verdachte zal er naar toe lopen om het geluid te onderzoeken. Je kunt dit handig gebruiken om ergens langs te sluipen of om ze in de rug te verassen met een kogel of een aanhouding. Wanneer je levels omhoog gaat krijg je meer wapens en toebehoren.

Maar uiteraard zou Battlefield niet compleet zijn door wat lekker geweld. Eens in de drie levels zo ong, hoef je je niet druk te maken om aanhoudingen. Dan is het lekker knallen geblazen! Ook weer heerlijk 😀

Al met al een zeer leuke, interessante en zeer degelijke singleplayer die je echt gespeeld moet hebben. Het verhaal zit echt goed in elkaar, goede plots en prima acteerwerk en veel keuzes hoe je situaties aan kunt pakken!

Multiplayer

Natuurlijk blijft Battlefield ook een game met een sterke multiplayer. En dit keer ook met verfrissende modi, zo heb je Heist. Hier moeten de criminals twee kluizen kraken en dit geld naar locaties brengen waar een helicopter kan landen om het op te pikken. Aan de politie de taak om dit te verhinderen. Wanneer iemand is neergeschoten met het geld dan blijft het ongeveer 20 seconden liggen voordat het weer in de kluis terecht komt. Aan de criminals de taak om snel het geld op te pikken voordat ze weer opnieuw kunnen beginnen. Aan de cops de taak om te zorgen dat de kluizen en het geld veilig blijven en ze 100 kills maken. Wanneer dit het geval is dan hebben de cops gewonnen.

Dan is er nog Rescue, dit is een intensieve modus. 5 tegen 5. 1 leven. Aan de cops de taak om 1 van de twee gijzelaars te bevrijden en terug te brengen naar HQ. Wanneer 1 van de teams volledig is weggeschoten stopt de ronde, wanneer de tijd om is ook en wanneer het de cops gelukt is een gijzelaar te bevrijden dus ook. Er zijn zo’n negen rondes in totaal. Deze modus is erg leuk omdat je wel op je hoede moet zijn. Je hebt maar 1 leven en kunt dus niet zomaar naar binnen stampen. Hier merk je ook wat meer dat je goed moet samenwerken zoals de echte politie met schilden en andere tactieken van SWAT wel erg goed werken.

Dan is er nog Bloodmoney. Er is een stapel geld in het midden van de map en aan beide partijen de taak om zoveel mogelijk geld er vanaf te pakken en naar hun eigen kluis te brengen. Je kunt ook elkaar kluis leegplukken dus het gevecht richt zich niet alleen rond de stapel met geld. De game is over wanneer 1 van beide partijen 150k heeft gepakt of de tijd om is.

Overlopers heb je overal, daar hebben ze bij Battlefield ook aan gedacht. Daar gaat deze modus namelijk over, Crosshair. Wederom heeft iedereen 1 leven en moeten de criminals een overgelopen drugsbaas omleggen. Aan de politie de taak om dit te verhinderen en deze VIP naar de safehouse te brengen.

Dan heb je nog team deathmatch en natuurlijk conquest small en large. Klassiek Battlefield met boten, helicopters en verschillende voertuigen waaronder motoren.

Dat waren de modi, maar hoe speelt het? Heel erg soepel en lekker. Pas wel op wanneer je op teamleden wilt respawnen. Ik ben tot in den treuren wel eens meer dood dan levend geweest dat ik spawnde bij een teamgenoot en ik wel liefst 1 seconde mocht lopen voordat ik weer naar een dood lichaam lag te kijken. De wapens zijn prima te modificeren zoals we dat kennen, je kunt er verschillende loopen, grips en andere modificaties opzetten. Wat ik wel jammer vind trouwens, is het feit dat je geen teambonus meer krijgt wanneer je team het langer overleefd en objectives pakt. Dat is zeker wel jammer want dit maakte je class en keuze voor je teambonus wel leuker en makkelijker.

Wat voor sommige misschien wel rauw op het dak komt is het ontbreken van tanks, aanvalshelikopters en ander flink geschut. Persoonlijk mis ik ze niet en ze horen ook niet in de game met dit thema. Op het internet heb ik veel mensen hierover zien klagen. Je hebt diverse voertuigen zoals motoren, snelle wagens, mobiele commandoposten, boten en helikopters. Meer dan voldoende in mijn ogen.

Multiplayer Progress

Je hebt nu gelukkig zelf de controle over welke wapens je vrij wilt spelen. Je krijgt namelijk geld voor je inspanningen. Van dit geld kun je wapens, gadgets enz. kopen. Koop wel slim, de cops en criminals hebben namelijk ook veel factie-afhankelijke wapens. Wapens die dus alleen de cops of de criminals kunnen gebruiken. Verdeel dit of gooi alles 1 kant op en hoop dat je bij het goede team zit.

Muziek

Erg goed gedaan, tijdens de missies ondersteund de muziek goed de situatie en tijdens de multipayer ook. Wanneer je in een auto rijd hoor je ook de radio spelen en 1 nummer is mijn favoriet geworden. Een gouwe ouwe. Sound of da Police. Check de link maar ;). Prachtig gedaan om deze track in de game te stoppen! Verder hoor je inslag van kogels, maakt de ruimte waarin je bent uit of het hol klinkt of niet enz. Dit zit gewoon helemaal prima in orde!

Graphics

Steeds vraag ik mij af of de graphics nog beter kunnen. En jazeker, de mensen in de singleplayer zien er levensecht uit. Het hoofd is prachtig weergegeven en het voelt echt aan alsof je in een echte serie speelt met echte mensen. Je ziet de regen objecten weerkaatsen en wanneer je in de auto zit werken alle meters, toerenteller en snelheidsmeter. Aan het kleinste detail is gedacht. Waar ik mij vroeger ook aan irriteerde waren de gaten in bijvoorbeeld metalen constructies waar je eigen doorheen zou moeten kunnen schieten maar het geprogrammeerd was als een solide geheel. Dit is nu zeker niet zo! Je kunt onder wagens en door stalen frameconstructies doorschieten . Dit verbaasde mij in eerste instantie zeker. Hier gaat namelijk erg veel tijd in zitten om alle kaders precies in te programmeren.

Conclusie

Al met al een zeer goede en verfrissende editie van Battlefield. Ze hebben een gok genomen om van de hele oorlogsvoering af te stappen maar dit maakt het erg verfrissend en daardoor leuk.

Je kunt namelijk een solide singleplayer maken en andere gamemodi verzinnen voor je multiplayer. Een Battlefield die zeker niet mag ontbreken dus in je collectie. Een dikverdiende 9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.