Test: Thule Motion800 dakkoffer

We kennen vast wel allemaal het verschijnsel; heb je net alles ingepakt en dan moet ook nog opeens die extra koffer of tas mee. Een dakkoffer is een uitkomst voor vakanties. Al jaren vervoeren we alles in een grote Hapro dakkoffer mee. Op uitnodiging van Thule mochten we eens een Motion800 proberen. Of die bevalt?

De ervaring met onze standaard koffer is dat het altijd een half uurtje duurt voordat alles op het dak zit. Dan moet het laden nog beginnen. Een opening, zoals met onze eigen dakkoffer, aan het einde van de koffer is lastig bij inladen. De klep zakt steeds naar beneden en alles naar het andere einde schuiven blijft gedoe.

ThuleMOtion800dachbox-skibox-gepaeckbox-dach-dachbox-2708431-25146063_galleryThule ervaring
De Thule Motion800 is een mooie dakkoffer, voor zover een dakkoffer überhaupt mooi kan zijn. Je merkt wel aan alle details dat het een andere kwaliteit is dan de Hapro. Het bevestigingssysteem is een verademing. Geen losse onderdelen, maar gewoon een vierknoppen aandraaien en de dakkoffer zit muurvast op het dak. Dit is echt in vijfminuten gepiept. Dan het laden. Omdat de koffer naar beide kanten open kan, sta je altijd aan de gemakkelijkste kant om de koffer te laden. Zes grote reistassen verdwijnen in een wip in de dakkoffer. We leggen er ook nog een paar ski’s bij. Waanzinnig hoeveel er in zo’n dakkoffer kan. We worden wat overmoedig en leggen er nog schoenen en ski helmen bovenop. De koffer kan nog dicht, maar sluit niet meer. Als we de extra’s uit de koffer halen en zo voorkomen dat er geen druk op de bovenschaal staat, sluit de koffer perfect. Nu kunnen we het sleuteltje omdraaien en op zes punten (drie aan weerszijde) is de koffer vergrendeld. Het is direct duidelijk dat je niet het sleuteltje moet verliezen. Die koffer krijg je niet zo maar open. Als je dan ook beseft hoe taai het materiaal is, dan weet je dat je enkel spullen uit de koffer kan halen zonder sleutel, door het echt geheel te slopen. Een veilig gevoel.

Thule motion800-aOp reis
Eenmaal op het dak valt aan de brandstofmeter in de auto op wat het effect van echte windtunneltesten is. Thule claimt extra zorg aan de stroomlijn te besteden. Aan de vormgeving zie je dat niet echt af, maar de brandstofmeter liegt niet. De lompe Hapro koffer gebruikt 1 tot 2 liter meer brandstof per 100 kilometer bij een snelheid van 130 hm/u. Het prijsverschil tussen Thule en Hapro is echter zo groot dat je nog steeds heel veel ritjes moet maken om het prijsverschil terug te verdienen. Een extra effect is dat het geluid van de dakkoffer echt meevalt.

Conclusie
Wie voor kwaliteit gaat heeft eigenlijk maar één keuze en dat is het origineel. Thule bewijst met de Motion800 dat spullen op het dak vervoeren hun core-business is. Mooi design, goede afwerking en alles klopt aan het product. De prijs is de enige reden om te twijfelen en wellicht voor een ander merk te gaan.

De Thule Motion 800 is online te koop voor net onder de vijf honderd euro

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • gemakkelijk en snel monteren
  • gemakkelijk en snel laden
  • stil en zuinig in gebruik
  • afsluitbaar

THE BAD

  • prijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.