Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Tokarev met 4 sterren.

The Good
  • Prima verhaal (de eerste keer)
  • Goede cast
The Bad
  • Geen replay waarde


Nicolas Cage is terug in de actiefilm van vandaag. Wie wat van wapens weet zal de titel van deze film niet vreemd in de oren klinken. De Tokarev is een handwapen uit Rusland en speelt een belangrijke rol binnen het verhaal van de film.

De hoofdrol in Tokarev is weggelegd voor Nicolas Cage. Hij speelt de rol van Paul Maguire. Hoewel hij zijn leven gebeterd zou hebben, heeft hij banden in zowel de vastgoed sector als in de onderwereld. Daar wordt hij bijgestaan door Kane (Max Ryan) en Doherty (Michael McGrady). Wanneer zijn dochter op een nacht wordt ontvoerd, komt zijn gezin onder een vergrootglas en hoewel de politie zegt op de zaak te zitten, is Paul van plan om de daders zelf op te zoeken en uit te schakelen.

En nee, ik wil inhoudelijk verder niets loslaten over de film. Want hoewel het verhaal best goed is, heb ik een dubbel gevoel bij deze blu-ray. Het is namelijk wel een kijk-, maar geen kooptip. Heb je de film eenmaal gezien, dan weet je waar Paul de fout in gaat. Bij een tweede keer weet je dit al en is de film eigenlijk haar hele verhaal en spanning kwijt.

Is het verhaal van Tokarev dan slecht? Alles behalve. Het hele verhaal drijft op menselijke emoties en inschattingen. Daarmee is het (al dan niet op een minder crimineel vlak) heel herkenbaar. Het leunt alleen te sterk op het slot.

Conclusie

Met behulp van Nicolas Cage zet Tokarev een goed verhaal neer over de menselijke reactie op een situatie die je zelf nooit hoopt mee te maken. Echter zit het verhaal zo in elkaar dat een tweede keer kijken niet zo heel interessant is. Lekker online huren maar niet kopen dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.