Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Porsche komt met navigatiesystemen voor klassieke bolides

Bij Porsche snappen ze dat je oude dashboards niet moet ontsieren met moderne infotainmentsystemen. Het past gewoon niet bij elkaar. Om deze reden heeft Porsche een nieuw navigatiesysteem ontwikkeld voor klassieke Porsches.

Het nieuwe systeem van Porsche heeft een enkel din hoogte om zo keurig op de plaats van oude autoradio’s geplaatst te kunnen worden. Hierdoor is het touchscreen met een doorsnede van 3,5 inch misschien niet heel groot, maar wel heel passend. Daarnaast heeft Porsche voor grote draai- en drukknoppen gekozen. Wederom met het idee dat het allemaal zo mooi mogelijk bij de oude dashboards past. Hiervoor heeft Porsche zich laten inspireren door de luchtgekoelde 911-modellen die tussen 1960 en midden 90’s geproduceerd zijn.

Achter de ouderwetse uitstraling gaat het Porsche Communication Management systeem schuil. Navigatiekaarten kunnen op 8GB micro-SD kaartjes worden uitgewisseld en het is mogelijk om tussen 2D en 3D weergaven te schakelen.

Voor de weergave van muziek behuisd het Porsche Classic Radio Navigatiesysteem een 4×45 Watt versterker waar de speakers direct aan gekoppeld kunnen worden. Via bluetooth zijn smartphones te koppelen voor muziek en het voeren van handsfree telefoongesprekken. De microfoon zit in de radio zelf weggewerkt, maar er is een optionele externe microfoon.

Beschikbaarheid

Het Porsche Classic Radio Navigatiesysteem is nu verkrijgbaar bij Porsche Centra voor €1.204.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.