Impossible brengt Polaroid technologie voor smartphones

De in Berlijn gelegen start-up Impossible heeft zijn nieuwe versie van de Instant Lab gepresenteerd: De Instant Lab Universal. Het is een draagbaar, makkelijk te gebruiken, analoog apparaat dat digitale foto’s transformeert in klassieke instant foto’s. De  Instant Lab Universal kan bij alle iOS apparaten en met Android smartphones en tablets gebruikt worden.

Impossible-Project-2808_02Polaroid camera's waren ooit hét gereedschap van beroeps fotografen om een snelle indruk van het beeld en compositie te krijgen. Dat was in het tijdperk van analoge fotografie. Digitale fotografie maakte een einde aan Polaroid. Enthousiaste Polaroid gebruikers hebben de fabriek in Enschede open kunnen houden en er nieuw leven in geblazen met de Berlijnse Start-up; Impossible Project. Eerst begonnen met opnieuw produceren van films en refurbishen van oude camera's en nu dus met met een eigen product.

Het Instant Lab maakt het mogelijk om foto’s op van digitale apparaten om te zetten in echte, tastbare foto’s in het direct te herkennen formaat van de beroemde Polaroids. Allereerst download je de Impossible app. Selecteer een foto en bepaal de vierkante uitsnede. Leg dan de telefoon of tablet met het scherm naar beneden op De Instant Lab Universal. Vervolgens moet je wel even zelf de sluiter opentrekken. Alle handelingen worden geholpen door een vriendelijke stem met duidelijke aanwijzingen. Het resultaat is grappig en verrassend leuk. Om echt een super scherpe mooie kleuren foto te krijgen moet je wel wat oefenen.

Impossible-Project-example

Wat je nog meer moet weten over de nieuwe Instant Lab Universal:

1. The Instant Lab Universal is een camera, niet een printer Het is een analoog fotografisch apparaat dat ervoor zorgt dat er licht bij een film komt. Het heeft een hoge kwaliteit, een uit vier elementen bestaande glazen lens en een met hand te besturen metalen sluiter.

2. De Instant Lab Universal is draagbaar De Instant Lab Universal is geïnspireerd op het erfgoed van Polaroid en zijn klassieke producten zoals de SX-70 camera. De afmetingen zijn 148mm x 111mm x 62mm wanneer deze in elkaar geschoven is. Dit is inclusief de opnieuw op te laden Li-on batterij, wat betekend dat je honderden instant foto’s kan maken wanneer je maar wilt, waar je ook bent.

3. De Instant Lab Universal heeft een iconisch design, met een onberispelijke achtergrond De Instant Lab’s onderscheidende profiel is gemaakt door de industriële ontwerper Achim Heine, de ontwerper van de Leica Digilux 1. De geïntegreerde film van het apparaat is in elkaar gezet door DHW in de Rollei fabriek in Braunschweig, Duitsland. De nieuwe Instant Lab Universal met “touch location design” is ontworpen door Impossible’s eigen CEO Oskar Smolokowski om de vraag naar grote iOS apparaten en grotere aantallen van de Android smartphones en tablets te beantwoorden.

4. De Instant Lab Universal is simpel en toch innemend De Instant Lab Universal moedigt creativiteit en experimentatie aan. Het wordt gebruikt samen met de Impossible Project app voor iOS en Android, de app begeleidt je stap voor stap om een digitale foto te transformeren in een echte, instant film. Je kan de app ook gebruiken om foto’s te delen via Impossible’s online galerij en social media, inclusief Instagram.

5. De Instant Lab Universal is een artistiek, creatief laboratorium De Instant Lab Universal kopieert niet alleen een digitale foto. Wanneer je de Instant Lab Universal, de Impossible Project App voor iOS en Android en de chemie van Impossible’s analoge instant film combineert, creëer je hele nieuwe en originele artwork. Je kan bijvoorbeeld een multi-exposure of multi-film laag creëren.

Diegene die al in het bezit zijn van de eerste generatie van de Instant Lab heeft alleen de upgrade kit nodig die bestaat uit de cradle. Deze is te bestellen in de online shop en bij geselecteerde retailers voor 30 euro

Impossible-Project- welcome-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram