Bij Black+Decker zitten de uitvinders van de kruimeldief en met de 18V Lithium Ion Flexi Kruimeldief die we enkele jaren geleden hebben getest, liet Black+Decker al zien dat ze nog steeds heel goede kruimelzuigers kan produceren. Met de nieuwe Ora zuigers jaagt Black+Decker op de gebruikers van de nieuwe snoerloze zuigsystemen van Dyson.

De snoerloze stofzuigers van Dyson typeren zich doordat het eigenlijk handstofzuigers zijn, maar dan met een optionele lange steel en een gemotoriseerde mond. De 2-in-1 modellen uit de Ora serie van Black+Decker doen dat nu ook, maar wel in twee compleet andere modellen.

Het belangrijkste in het ontwerp van Black+Decker is de 12 air-cyclone. Met behulp van cyclonen in slingeren de Ora zuigsystemen het vuil uit de lucht zodat je geen stofzak nodig hebt. Deze techniek voorkomt dat de zuigkracht afneemt omdat het, in tegenstelling tot traditionele filters, niet langzaam verstopt.

Black+Decker gebruikt voor haar Ora stofzuigers Lithium Ion accu’s met Black+Decker’s Eco Smart technologie. Hiermee zijn de stofzuigers in 4 uur te laden. Afhankelijk van het model dat je kiest, levert Black+Decker ook een laadstation mee zodat de Ora altijd klaar is voor gebruik, maar ook netjes kan worden opgeborgen. Een LED indicator aan de zijkant van de Black+Decker Ora laat zien hoe vol de accu’s zijn.

Black+Decker-Ora-HVFE2150L

Om de effectiviteit verder te bevorderen, heeft Black+Decker de vloermond van de Ora modellen voorzien van een gemotoriseerde borstel. Deze schrobt het vastzittende vuil van de vloer.

Zoals gezegd zijn er twee modellen van de Black+Decker Ora. Er is een steelstofzuigermodel met uitneembare kruimeldief en een kruimeldief met uitbreidingskit voor vloeren. Die laatste heeft een iets lichtere accu en kan 16 minuten worden gebruikt ten opzichte van de steelstofzuiger die 25 minuten gebruikt kan worden. Onze ervaring is dat 10 tot 15 minuten effectieve zuigtijd genoeg is voor een middelgroot huis.

Beschikbaarheid

De Black+Decker Ora snoerloze stofzuigers komen in april op de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.