Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android 5.1 Lollipop, dit moet je weten

Komende maand is het zo ver. Android Lollipop krijgt haar eerste grote update naar versie 5.1. De veranderingen zullen niet wereldschokkend zijn, maar toch zetten we ze even op een rijtje.

Klok app

Het grootste verschil wordt gemaakt door de klok app. Deze krijgt meer animaties mee waardoor deze beter past binnen het material design concept. Dit zal ook zichtbaar zijn in de stopwatch en de wereldklok functies.

WiFi en/of Bluetooth

Het systeemvak krijgt nu kleine pijltjes. Met behulp van die pijtjes zal het gemakkelijker worden om bluetooth en WiFi aan of uit te schakelen.

Meer zicht op de accu

Het accu verbruik zal onder Android 5.1 beter inzichtelijk worden gemaakt. Daarin neemt Google onder anderen de sterkte van het antennesignaal mee. Wanneer je ver van een zendmast woont, is dit één van de grote stroomvreters en met deze nieuwe grafieken zal dit duidelijker in beeld worden gebracht.

En verder

Verder zal Android 5.1 Lollipop vooral veel bugfixes en optimalisaties krijgen. Denk aan aanpassingen om de accu langer mee te laten gaan, het toestel sneller te laten reageren en de beveiliging te vergroten. Verder zullen notificaties niet langer verdwijnen wanneer je de bijbehorende pop=up uit het scherm veegt.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat Google in maart Android Lollipop 5.1 zal lanceren. De Nexus toestellen zullen als eerst updates krijgen. De rest volgt later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.