Luister je muziek via de smartphone, dan ben je voor de kwaliteit van de muziek redelijk afhankelijk van de DAC (digital audio converter) van de smartphone. Wil je als audiofiel meer controle, sluit je een eigen DAC aan. De Z:ero combineert een eigen DAC met een in-ear headset om zo een ultrakleine oplossing te bieden.

In tegenstelling tot reguliere headsets beschikt de Z:ero headset dus niet over een 3,5mm analoge audio aansluiting. In plaats daarvan maakt de Z:ero gebruik van een micro-USB aansluiting (werkt dus niet op de iPhone). Zo trekt de Z:ero de muziek digitaal uit jouw smartphone om daarna met haar eigen DAC te verwerken en weer te geven.

Alle techniek van de Z:ero zit in de afstandsbediening weggewerkt. Deze kleine afstandsbediening herbergt zowel de DAC als een processor en een kleine versterker. Deze eigen versterker heeft een vermogen van 27mW. Ter vergelijking, het vermogen in een Galaxy S5 is 13mW en dat van de Note series ligt nog iets lager.

Beschikbaarheid

De Z:ero is een IndieGoGo project. Vanaf $29 haal je een Z:ero in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.