TomTom vernieuwt Motor navigatie

TomTom was één van de eerste goede navigatie oplossingen voor motorrijders. Garmin kwam wat later op de markt, maar heeft heel snel marktaandeel weggekaapt van TomTom. Vooral de gemakkelijke uitwisseling van routes is het pluspunt Garmin. TomTom had met de Rider al een unieke functie dankzij de kronkel wegen en het prachtige 16:9 scherm. Dit concept is nu verbeterd met een geheel nieuwe ervaring dankzij Portret modus. 

Rider4TomTom (TOM2) introduceert de nieuwe RIDER, geheel ontworpen om iedere motorrit nog leuker te maken. Voor het eerst kunnen motorrijders kiezen hoeveel bochten ze op hun route willen maken tijdens hun rit. Zo creëert elke gebruiker zijn eigen avontuur.

De nieuwe TomTom RIDER helpt motorrijders om nieuwe routes te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een gebied op de kaart selecteren, waarna de TomTom RIDER de meest spannende tour aangeeft. Routes kun je ook zelf vantevoren, al dan niet met vrienden, samenstellen, waarna iedereen de route op zijn of haar eigen RIDER kan uploaden.

“Elke rit is een kans op een nieuw avontuur”, zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en managing director van TomTom Consumer. “Daarom biedt de nieuwe TomTom RIDER nu nog meer mogelijkheden om zelf leuke routes samen te stellen of ze juist via de RIDER te laten ontdekken. Met de RIDER kan iedere motorrijders zijn of haar eigen perfecte avontuur creëren.”

Rider4-portraitDankzij het innovatieve, roterende bevestigingssysteem kunnen motorrijders overschakelen naar ‘portrait view’ om de bochten van de weg verder vooruit te zien. Het handschoenvriendelijke, interactieve scherm maakt het nu nog makkelijker om nieuwe plaatsen te vinden en te ontdekken. De gesproken instructies kunnen vervolgens via Bluetooth® naar de headset of helm worden gestuurd, zodat er nog meer van de rit genoten kan worden.

 • De nieuwe TomTom RIDER bevat de volgende, speciaal op de motorrijder afgestemde, functies:
 • Kronkelwegen: Vind de spannendste kronkelwegen en vermijd saaie, rechte stukken.
 • Bergwegen: Blijf op zeeniveau of beklim de hoogste bergen.
 • Roundtrip-planning: Selecteer simpelweg in welk gebied je wilt rijden en de RIDER vindt de leukste rondweg.
 • Portrait View: Draai de RIDER om voor ‘portrait view’ om meer van de aankomende bochten te zien.
 • Routeplanning: Plan je route op je computer voordat je vertrekt.
 • Route delen: Deel je route met andere motorrijders, vooraf of bij thuiskomst.
 • Levenslang TomTom Traffic: Gebruik real-time verkeersinformatie gedurende de gehele levensduur van het apparaat.
 • Gesproken instructies via Bluetooth®: Houd je ogen op de weg en ontvang gesproken instructies via Bluetooth® op de headset.
 • Trackondersteuning: Upload tracks (GPX format) en de TomTom RIDER wijst je de weg.
 • Handsfree bellen: Bel handsfree terwijl je rijdt.
 • Weerbestendig design: Rijd met elk weertype, de RIDER kan het hebben.
 • Handschoenvriendelijk scherm: Gebruik je TomTom Rider met handschoenen aan.
 • Zichtbaarheid bij zon: Gebruik verschillende kleurenopties gedurende de dag.
 • Opnames: Neem je trip op en herbeleef je avontuur wanneer jij wilt.
 • Statistieken: Zie hoe ver, hoe snel en hoe lang je hebt gereden.
 • Volledig interactief scherm: Klik, zoom en swipe om de kaart te gebruiken

TomTom RIDER is verkrijgbaar vanaf april 2015. Zie: www.tomtom.com/new-rider-400

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram