Review: S-Charger I688 (Draadloze Qi Lader)

Na het absolute basismodel van S-Charger deze week te hebben bekeken, kijken we ook even naar de S-Charger I688. Een Qi lader die S-Charger gecombineerd heeft met een eigen powerbank met een capaciteit van 6.000mAh. De luxe van Qi voor onderweg zonder de functies van een traditionele powerbank te vergeten.

Unboxing

Net als bij het basismodel, levert het Nederlandse S-Charger de S-Charger I688 compleet met een netstroom lader en een micro-USB kabeltje. Netjes.

Design

Qua design heeft de S-Charger I688 mooie, afgeronde hoeken. Dit is hard nodig omdat deze reislader in allerlei tassen zal worden gestopt en dan wil je niet dat hij ergens achter blijft haken. Aan de onderkant zitten bovendien stevige anti-slip voetjes. Ook in de trein functioneren deze prima.

Net als bij de S-Charger I688 heeft S-Charger besloten om de status LED’s en ook de enige knop op de bovenzijde te plaatsen. De zijde waar je ook jouw smartphone op legt. Handig is dat niet, maar in de praktijk kunnen we er prima mee overweg.

S-Charger I688 IMG_0101

Wat beter geregeld is, is de felheid van de LED’s. Nouja, ze zijn nog steeds wel heel fel, maar ook een stuk kleiner.

Dubbele functie

Net als bij het K88 basismodel, zit de QI lader in het midden van de S-Charger I688. Een anti-slipring houdt het toestel op haar plaats. Dit is hetzelfde materiaal dat voor de voetjes is gebruikt. Wanneer je op de knop van de S-Charger I688 drukt, geeft deze powerbank met 4 LED’s aan hoe vol de accu’s van de S-Charger I688 nog zitten.

S-Charger I688 IMG_0103

Hoewel je jouw Qi toestel gewoon draadloos kunt laden, kun je ook non-Qi gadgets met de S-Charger I688 opladen. Hiervoor heeft S-Charger een extra USB poort op de voorkant van de S-Charger I688 geplaatst. Hier kun je een micro-USB kabel op aansluiten, maar ook een Lightning kabeltje van Apple. Met een output van 1.000mAh zal hij tablets en iPhones alleen niet op topsnelheid laden.

Conclusie

De S-Charger I688 verenigt het gemak van een Qi lader met het gemak van een flinke powerbank. Het design is vooral functioneel en groot genoeg voor een smartphone om stabiel te liggen. De positie van de enige knop en de LED’s is niet geniaal, maar wel bruikbaar.

Beschikbaarheid

De S-Charger I688 is onder anderen te vinden bij Bol.com.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Altijd 6.000mAh klaar om te gebruiken
  • Ook te gebruiken om non-Qi apparaten te laden

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events