Review: S-Charger K88 (Draadloze Qi Lader)

Steeds meer smartphones, smartwatches en andere gadgets kunnen draadloos worden geladen. Het Nederlandse S-Charger weet dit ook en heeft dan ook een hele lijn met Qi laders ontwikkeld. Vandaag bekijken we de S-Charger K88, het absolute instapmodel.

Unboxing

Je zou verwachten dat het basismodel van S-Charger niet veel meer dan de lader zelf zou verwachten. Toch stopt S-Charger er ook gewoon nog een netstroom USB ladertje met een vermogen 1,5 ampère bij en een micro-USB kabel. Ga je op pad, kun je deze twee dus los meenemen om je smartphone of tablet vlot bij te laden.

Design

De S-Charger K88 is een fors laadplatform en wat aan de dikke kant. Nouja, voor zover je 9mm echt dik mag noemen. Deze dikte heeft er ongetwijfeld mee te maken dat S-Charger gebruik maakt van micro-USB om de lader van stroom te voorzien. Micro-USB plukken kunnen vrij dik zijn en dat vangt S-Charger zo netjes op. Dit in tegenstelling tot de ultraslanke Qi lader van Sony welke een exotische plug gebruikt.

S-Charger K88 IMG_0110

Aan de bovenzijde van de K88 vinden we drie status LED's. Één ter indicatie dat er stroom is. Één voor de verbinding met de smartphone en één om te laden. Dat is er misschien één meer dan nodig. Wat ook opvalt is dat de LED's behoorlijk fel zijn. In de slaapkamer zou dat zeer onprettig kunnen zijn, ware het niet dat veel smartphones de LED's overlappen. En dan kun je weer niet goed zien of jouw smartphone er goed op ligt. De LED's zijn dus niet heel handig gepositioneerd, maar echt problematisch is dit niet. Je weet al snel hoe je jouw smartphone het beste op de lader kunt leggen.

Gebruik

Hoe je jouw smartphone op de S-Charger K88 legt luistert nogal nauw. Net als het niet kunnen zien van de LED's, is dit iets waar je snel aan zal wennen. Verder is het platform mooi groot van formaat waardoor de smartphone er stabiel op ligt.

S-Charger K88 IMG_0109

Conclusie

De status LED's van de K88 lijken niet goed doordacht te zijn. Toch is dit het enige echte nadeel van de S-Charger K88. Het laden doet hij verder netjes en de smartphone ligt er mooi, stabiel op. Kijkend naar de lage prijs van de K88, kunnen we niet meer wensen.

Beschikbaarheid

De S-Charger K88 is onder anderen te vinden bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt stabiel
  • Maakt gebruik van micro-USB

THE BAD

  • LED's zijn te fel en zitten niet op de juiste plek
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram