Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

QNAP introduceert de energiebewuste TS-x31+ Turbo NAS Series

Afgelopen week introduceerde QNAP een nieuwe serie NAS systemen voor het MKB en de ZZP’ers onder ons. De TS-x31+ Turbo NAS Series is relatief goedkoop en energiebewust. De TS-x31+ Turbo NAS Series maakt gebruik van de ARM Cortex processors die we kennen uit smartphones en tablets.

De TS-x31+ Turbo NAS Series is voorzien van een dual-core 1.4GHz Cortex-A15 processor van ARM en 1GB aan DDR3 werkgeheugen. Doordat deze chipsets vooral in smartphones en tablets voorkomen weten we dat ze minder koeling nodig hebben waardoor de TS-x31+ Turbo NAS Series een stuk stiller zou kunnen zijn dan een reguliere NAS.

Een ander voordeel is dat deze chipsets enorm energiezuinig zijn. Ze moeten smartphones immers een hele dag online houden op een enkele acculading. De TS-x31+ Turbo NAS Series past daarmee prima in een energiebewuste bedrijfsvoering.

Hoewel de TS-x31+ Turbo NAS Series geen multimediamonsters zijn, bevatten ze wel het bekende QNAP besturingssysteem met haar vele apps. Het encrypten van de data op de NAS is geen enkel probleem evenals het opzetten van een private cloud service, het streamen van muziek naar AirPlay DLNA en ChromeCast players. Mits er niet al te veel transcoding mogelijk is, is het ook mogelijk om Full HD video’s te kijken.

Beschikbaarheid

Binnen deze serie verschijnen de TS-231+ als 2-bay model en de TS-431+ als 4-bay model. Beiden hebben 3 USB 3.0 poorten en gigabit LAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.