Oude glorie recyclen in een Android smartphone. Ze doen het met Polaroid, ze doen het met Kodak en binnenkort ook met Palm. Zo lijkt het tenminste en dat zou een opvallende move zijn. Het is immers LG dat met Palm’s oude WebOS aan de haal is gegaan voor haar TV’s.

Overigens was het niet LG die het merk ten onder liet gaan, maar HP dat Palm enkel voor WebOS kocht. Het merk Palm en de bijbehorende smartphones hadden eigenlijk geen waarde voor HP en uiteindelijk kwam HP er achter dat het ook niets had aan WebOS en dan komen we aan bij de reden dat HP WebOC aan LG verkocht. De naam Palm zat ook nog in het portfolio van HP en die vond een koper in Wide Progress Global wat gelieerd is aan Alcatel OneTouch.

Daarmee is de link tussen Palm en een mogelijke terugkeer op de smartphone markt ook gelegd, maar het is de vraag hoe men Palm gaat positioneren. Polaroid lijkt echt een prijsvechter te zijn geworden en Kodak gaat dit mogelijk ook zijn. Alcatel OneTouch is al een prijsvechter en Palm heeft altijd een hoog zakelijk karakter gehad. Het zou dus goed mogelijk zijn dat de Palm toestellen boven die van Alcatel gepositioneerd worden, maar wel door Alcatel worden gemaakt. Hoe dan ook, met bovenstaande afbeelding op de Palm website moeten we het voor nu even doen. De rest van dit bericht is dan ook vooral speculatie ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.