CES: Works with Nest werkt met 15 nieuwe producten

Nest is tijdens de CES aanwezig om haar thermostaten te laten zien, maar die zijn voor ons al lang geen nieuws meer. We kunnen ze immers al in de winkel kopen. Wat ze ook laten zien, en veel interessanter is, is waar Nest tegenwoordig wel mee werkt.

Verlichting

Het was al mogelijk om Philips Hue lampen via de Nest aan te sturen. In tegenstelling tot de lampen van LifX, moest dat via IFTTT. Leuk, maar dat is niet real-time. Dat is nu aangepast. Vanaf nu kun je ook de Hue lampen aanzetten als er een brandalarm is.

LifX en Hue zijn nog maar de eerste Works with Nest partners. Nest werkt ook aan integratie van Osram Lightify en Stack LED lampen.

Beveiliging

Rachio is een fabrikant van connected sproeiers voor in de tuin. Wanneer de Nest Protect meet dat er brand is, kan de Nest Protect de sproeiers in de tuin als preventieve maatregel aanzetten. Dus doe die fotoboeken eerst even in een plastic zak voor je de tuin in rent ;-).

De Nest kan ook worden ingelicht over jouw aan-of afwezigheid op basis van slimme sloten. Helaas zijn ze nog niet gericht op de Europese markt, maar in Amerika kun je de slimme sloten van Kevo en August met de Nest koppelen.

Rijden

Was je de trotse bezitter van een Mercedes, dan kon het on board navigatiesysteem al doorgeven wanneer je thuis bent zodat je altijd in een plezierig verward huis thuiskomt. Nu werkt Nest ook samen met Automatic. Een bluetooth ODB dongle die je in iedere auto kunt inbouwen. Wanneer deze weet dat je naar huis gaat, kan ook deze de thermostaat inlichten. Wil je dit allemaal niet, dan kan de Nest ook op basis van de Chamberlain garagedeuren een notificatie ontvangen dat je thuis bent gekomen.

Telefonie

Weet de Nest thermostaat dat je niet thuis bent? Dan kan deze de Ooma Telo telefooncentrale opdracht geven om telefoontjes over de vaste lijn gewoon door te schakelen naar jouw smartphone. Wil je kletsen met de Nest zelf, dat kan ook. De Ivee kan gebruikt worden om stemcommando’s naar de Nest te sturen. Praten met de Nest kan overigens ook gewoon via Ok Google op Android smartphones.

Slimmer verwarmen

Is Evohome de enige optie om multi-zone verwarming in huis te halen? Met WallyHome kan de Nest thermostaat ook per ruimte de boel verwarmen. Handig!

Koelen

Slimmer koelen? Big Ass maakt enorme plafondventilatoren. Via de Big Ass app kun je jouw gewenste temperatuur aangeven en de ventilatoren zullen samen met Nest proberen de ideale temperatuur te bereiken.

Energie besparen

LG’s connected keukenapparaten kunnen met Nest worden gekoppeld om slimmer met energie om te gaan. Zo kunnen LG koelkasten op een lager energieverbruik worden ingesteld als er toch niemand is. De ChargePoint laders voor elektrische auto’s kunnen door de Nest worden aangezet op de momenten dan stroom relatief goedkoop is (al werkt dit vooral goed in de VS).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.