Netgear komt met drie nieuwe range extenders. Één van die drie valt enorm op; de Nighthawk range extender. Deze extender is gemaakt naar het strakke design van de Nighthawk routers waar Netgear al eerder mee kwam.

De focus van de Nighthawk AC1900 Range Extender (EX7000) ligt op het vergroten van het snelle 802.11ac bereik van de Nighthawk. De ac standaard staat voor extreem snel WiFi, maar heeft meer moeite om door muren heen te komen.

Om alle datastromen goed te verwerken, heeft deze Nighthawk range extender een dual-core processor aan boord en de range extender kan 700mW aan zendkracht leveren op de omni-directional antennes. Toch hebben we ook slecht nieuws. In Nederland zal Netgear de Nighthawk moeten afzwakken tot 100mW. Dat is de maximale sterkte die repeaters met een CE keurmerk in Nederland mogen gebruiken van Agentschap Telecom.

Verder zal de Nighthawk repeater beschikken over vijf gigabit LAN poorten voor snel verkeer over het bekabelde netwerk. Via een eigen USB 3.0 aansluiting is media over het netwerk te delen. Daarmee is de Nighthawk één van de meest slimme range extenders die we hier kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.