Hij reedt over de openbare weg vanuit Silicon Valley naar de CES in Las Vegas. Ik heb het over de autonoom rijdende Audi A7 die model staat voor de innovaties die Audi tijdens de CES demonstreert.

Hoewel veel van de technologie beschikbaar is op eerdere modellen van Audi, zal de nieuwe Audi Q7 het neusje van de zalm worden als het gaat om slimmer rijden. Zo kan de auto autonoom rijden in de files waardoor jij iets anders kunt doen. De Predictive Efficiency Assistant kan op basis van navigatiedata routes uitstippelen die het benzineverbruik zo laag mogelijk houden en er is een berg aan sensoren om de veiligheid te vergroten.

Ook qua verlichting timmert Audi hard aan de weg. Zo toonde Audi haar Matrix lasertechnologie die de lichtopbrengst op de weg verder vergroot en construction lighting dat met licht de breedte van de auto op de weg markeert. Onder anderen handig om in te schatten of jouw Audi niet tè dik is ;-).

Onder de noemer virtual cockpit toont Audi een 3D weergave op een 12,3 inch TFT display. Bij de inrichting van de virtuele cockpit heeft Audi rekening gehouden met de platte designtrend in Android en iOS.

Audi laat ook haar nieuwe Phone Box in de Q7 zien. Deze bevat alle aansluitingen om een smartphone snel met de auto te verbinden. Daaronder valt ook de mogelijkheid om de smartphone draadloos te laden via Qi. Iets dat Lexus ook in haar nieuwe modellen heeft zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.