Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de YE!! Energy Station met 3 sterren.

The Good
  • Mooi design
  • Voelt stevig aan
  • Veel grip op het toestel
  • Micro-USB aansluiting
The Bad
  • Laadt relatief langzaam
  • Irritante piep bij het laden
  • Te weinig grip op glazen smartphones


De tweede Qi lader van deze week komt van YE!!. De Energy Station Qi laders van YE!! zijn leverbaar in diverse kleuren waardoor je ze netjes in jouw interieur kunt integreren. Omdat mijn bureau een rood-wit thema heeft, koos ik voor deze review voor de rode uitvoering van deze Qi lader.

Unboxing

Wij vonden de YE!! Energy Station bij MobileFun. YE!! Levert haar Energy Station Qi lader met een eigen Micro-USB lader die 0,5 ampère kan leveren. Op de unboxing zie je een Engelse adapter, maar wij kregen bij MobileFun een converter plug meegeleverd.

Design

Het design van de YE!! Zorgt ervoor dat het toestel keurig schuin op jouw bureau leunt. Het oppervlak waar de smartphone of tablet op rust is voorzien van een rubber plaat waardoor deze niet zomaar weg kan glijden, tenzij je een smartphone met een glazen achterkant gebruikt. Dan heeft dit rubber te weinig grip.

Middenonder zijn twee status LED’s te vinden. Een groene geeft aan dat de YE!! Energy Station stroom krijgt. Een groene LED licht op wanneer een QI toestel ligt te laden. Wanneer je een Qi toestel op het platform legt, geeft deze helaas ook een schelle piep. Prima op kantoor, maar zeker niet in de slaapkamer. Als iemand al ligt te slapen kan het zijn dat deze hierdoor wordt gewekt. Ook tijdens het laden blijft deze lader een tikkend geluid horen. Overdag niet merkbaar, maar wel in de stilte van de nacht. Hierdoor is deze vooral geschikt voor op een bureau of andere plek waar je overdag wilt kunnen laden.

Specs

Het YE!! Energy Station maakt gebruik van micro-USB om te laden. Het station voldoet aan de Qi Low Energy standaard. De maximale laadspanning is 0,5 ampère. De laadsnelheid is hierdoor maar half zo snel als die van de Sony WCH10.

Wij hebben de YE!!! Energy Station met succes getest op een Sony Xperia Z3 met WCR14 cover en een YotaPhone 2.

Conclusie

Hij ziet er prachtig uit, maar de irritante piep verbant de YE!! Energy Station toch echt uit de slaapkamer. Het gebruik van de micro-USB standaard is wel ideaal, maar de laadsnelheid ligt niet heel hoog. De YE!! is dus vooral een mooie lader om bij te laden op een bureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.