GadgetGear.nl

Review: Philips Avance Collection Keukenmachine (HR7954)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Philips Avance Collection Keukenmachine met 4.5 sterren.

The Good
  • Kop draait mooi weg
  • Erg gemakkelijk schoon te houden
  • Enorm veel mogelijkheden
  • Sterke prijs/kwaliteitverhouding

The Bad
  • De keukenmachine kan het bij het raspen en plakjes snijden wat zwaar hebben.

De KitchenAid Artisan is natuurlijk een iconische machine waarbij je niet alleen betaalt voor het materiaal, maar ook voor de naam en het design. Dat het goedkoper, completer en innovatiever kan bewijst Philips, al is die machine wel van plastic.

Unboxing

Voor ongeveer de helft van het geld van een kale Artisan, levert Philips een machine met een enorme berg aan accessoires. In deze unboxing pakken we hem uit en laten we de verschillende manieren zien waarop je de HR7954 keukenmachine kunt gebruiken.

Design

De HR7954 keukenmachine kunnen we rustig een compromismodel noemen. Philips maakt al jaren fantastische keukenmachines die je voor van alles kunt inzetten. Zelfs om eieren met een draadgarde op te kloppen. Alleen het mixen van beslag en deeg blijft altijd een uitdaging en dan kom je bijna niet om de vorm van een keukenmixer als deze heen. Als alternatief is de bovenkant van de HR7954 keukenmachine dan ook voorzien van diverse kleppen met verschillende aansluitpunten voor een berg aan accessoires. Overigens is dit nog niet eens de meest uitgebreide uitvoering die Philips in haar assortiment heeft.

Hoewel metaal natuurlijk een onverwoestbaar imago heeft, heeft Philips bij de HR7954 keukenmachine gekozen om het buitenwerk helemaal van plastics te maken. Geen vreemde keuze, want de opendraaiende kop is waarmee Philips zich echt kan onderscheiden van andere keukenmixers.

Philips-HR7954-IMG_9975

De kop van de HR7954 keukenmachine kantelt namelijk niet alleen omhoog, maar ook naar links. Hierdoor krijg je veel meer ruimte om bij de inhoud van de mengkom te komen. Ook het doorzichtige schenkschild zit aan de kop geklikt (is wel los te maken voor de schoonmaak) en gaat dus mee omhoog. Ook is Philips zo slim geweest om de opening in het schenkschild aan de voorkant te plaatsen. Hierdoor heb je veel meer vrijheid wanneer je de HR7954 keukenmachine ergens in de keuken plaatst. Nadelen heeft deze constructie ook. Zeker bij het mixen van degen kan de machine meer klepperen dan wanneer kop en schenkschild niet verbonden zouden zijn. Een gevalletje luxe vs. Lawaai.

Specs

Philips heeft de HR7954 keukenmachine uitgerust met een 900 Watt motor. Deze motor is in 7 standen instelbaar en kan voldoende vermogen leveren om 1,3 kilo aan deeg te mixen. Het mixen gebeurt planetair. Met andere woorden, de haken draaien om hun eigen as en die as draait om de as van de machine. Hierdoor wordt een optimaal mixresultaat verkregen.

Accessoires

Zoals gezegd, voor de helft van het geld van een Artisan, koop je bij Philips een overcomplete mixer. Ik probeer dan ook een compact beeld te geven van alle accessoires bij het systeem.

Mengkom

Philips levert een mengkom van 4 liter bij de HR7954 keukenmachine. Deze is van metaal met als voordeel dat warme of koude ingrediënten langer op temperatuur blijven. Let wel dat de maximale temperatuur van ingrediënten niet warmer mag zijn dan 80 graden.

Draadgarde

De draadgarde van Philips is een combinatie van plastic en metaal. Dit lijkt wat minder stevig dan de volledig metalen draadgardes van KitchenAid, maar dat maakt niet uit. De draadgarde gebruik je om ingrediënten op te kloppen en dan gaat het toch vaak om vloeistoffen.

Philips-HR7954-IMG_9973

Kneedhaak

De kneedhaak van Philips komt vlak op de bodem van de kom en heeft hierdoor veel grip op deegsoorten. De deeghaak is van metaal en lijkt voorzien van een antikleef coating.

Philips-HR7954-IMG_9974

Platte menghaak

De platte menghaak van Philips is eveneens van metaal en lijkt ook van een anti-kleef coating te zijn voorzien. Vooral voor kleine hoeveelheden deeg en beslag is dit de beste keuze.

Philips-HR7954-IMG_9972

Schenkschild

Ik heb het al even genoemd. Philips is zo handig geweest om de opening midden-voor te plaatsen waardoor de HR7954 keukenmachine gemakkelijker te plaatsen is. Daarnaast dekt hij enorm goed af.

Blender

Voor de fans van smoothies en ander blendwerk, levert Philips een mooie compacte blender mee. De capaciteit van de mengbeker van deze blender is 1,25 liter. In veel gevallen genoeg voor gezinsgebruik.

Philips-HR7954-IMG_9978

Keukenmachine

Ik heb even geen andere bewoording voor deze accessoire, maar je gebruikt hem voor allerlei klusjes. Zo kun je de draaischijf gebruiken om voedsel op verschillende manieren te raspen, maar ook om flinterdunne plakjes te snijden. De dikte van de plakjes is helaas niet instelbaar. Bij de hard op het voedsel duwen merk je overigens dat de motor dat niet kan waarderen. Gewoon rustig gebruiken, is er niets aan de hand.

Philips-HR7954-IMG_9976

Citruspers

Als uitbereiding op de keukenmachine levert Philips ook een citruspers mee. Deze zet je op dezelfde as. Doordat de kracht van de motor in het midden blijft, kun je ook wat meer kracht op de citrusvruchten zetten om een zo goed mogelijk sapje eruit te krijgen.

Philips-HR7954-IMG_9977

Niet aanwezig

Neem je de meest uitgebreide versie van deze machine, dan levert Philips o.a. een gehaktmolen mee.

De Ervaring

De HR7954 keukenmachine blijkt buitengewoon veelzijdig te zijn. In de eerste week van gebruik werd hij voor koekjesdeeg, pastadeeg, aardappelpuree, maar ook salades en smoothies ingezet. Hoewel de mixer zelf behoorlijk groot is, zijn de accessoires dat niet en dat is erg prettig. Ze nemen minder ruimte in dan de accessoires van mijn 10 jaar oude keukenmachine.

Schoonmaken

Wij hebben alle accessoires een aantal keer in de vaatwasser gegooid. Dit lijkt prima te gaan. Doordat de scharnieren keurig door al het plastic zijn bedekt is de machine goed af te nemen. Ook het schenkschild laat zich keurig wassen. De onderkant van de HR7954 kop is bovendien plat gemaakt waardoor deze gemakkelijk af te nemen is. Slim.

Het enige dat ik wel zou waarderen is als Philips een opbergrekje mee zou leveren voor alle losse onderdelen. Nu zwerven ze een beetje door de lade en dat is altijd zonde.

Service

Ik heb al jaren dezelfde keukenmachine van Philips in gebruik. Wat ik enorm kan waarderen is de onderdelenservice die Philips levert. Sloop je per ongeluk een onderdeel, is het heel gemakkelijk om onderdelen los bij te bestellen.

Conclusie

Met de HR7954 keukenmachine laat Philips zien dat je ook in dit keukensegment kunt blijven innoveren. Van een schenkschild dat veel meer spatten en stof doet tegenhouden tot een wegdraaiende kop waardoor je veel beter in de mengkom kunt kijken en werken. Van een compacte blender die in één keer vier smoothies kan produceren tot een keukenmachine voor al het fijne snijwerk. De HR7954 keukenmachine blijkt een echte alles-in-één keukenheld.

De HR7954 is nu in de aanbieding bij Bol.com.

2 reacties