Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Heteluchtfrituren wint aan populariteit in 2014

De kerstkilo’s komen er weer aan en in menig gezin zullen de frietjes of krieltjes worden gefrituurd. Gelukkig gaat dit allemaal steeds gezonder. 1 op de 4 verkochte friteuses is namelijk een friteuse op basis van hete lucht in plaats van olie of andere vetten.

Philips heeft het Nederlandse frituurgebruik laten onderzoeken en daaruit blijkt dat 76% van de mensen minimaal eens per maand thuis de frituur aanzet voor friet en/of snacks. Dat Philips met deze cijfers naar buiten komt is niet gek. Zij zijn de makers van de AirFryer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Actifry van Tefal kun je daar ook snacks als kroketten in bakken (de Tefal heeft weer andere mogelijkheden). Philips heeft met haar Actifry hier in Nederland een marktaandeel van 40% op het totaal aantal verkochte friteuses en 72% van de heteluchtfriteuses. Niet vreemd want het oorspronkelijke model kwam in onze review al enorm sterk naar voren.

De reden dat we massaal overstappen heeft niet alleen te maken met het gezondheidsaspect. De AirFryer levert ook minder schoonmaakwerk op en verspreid minder vetlucht waardoor het niet langer handig is om de frituur naar de schuur te verbannen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.