Verkoop Huawei Ascend G7 gestart

Vanaf vandaag is de Huawei Ascend G7 verkrijgbaar in Nederland. Net als bij de G6 gaat het om een goedkopere variant op de P- serie. In dit geval uiteraard de Huawei Ascend P7 die Huawei afgelopen jaar met succes wist te introduceren.

Ook in de Ascend G7 staat het design van het toestel centraal. Het toestel meet nog maar 7,6mm dit en weegt 165 gram. De achterkant is echter niet van glas zoals bij de P7, maar gemaakt van metaal.

Onder de motorkap vinden we de specs die bij een toestel uit deze prijsklasse passen. Een quad-core 1.2GHz processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan interne opslag. Dit alles in combinatie met een 3.000mAh accu.

Voor iedereen die graag foto’s schiet, heeft Huawei het toestel voorzien van 13 megapixels aan de achterkant en 5 megapixels aan de voorkant. Het toestel kan overweg met NFC en LTE. Het geheel draait op Android 4.4 in combinatie met Huawei’s eigen grafische schil EMUI 3.0. Vooral iPhone bezitters zullen door deze skin gemakkelijk de overstap naar Android kunnen maken.

Huwei heeft besloten de G7 voor €299 te gaan verkopen. Een opvallende set gezien Huawei, onder het met Honor, net de Honor 6 heeft uitgebracht die dezelfde prijs kent, maar over een steviger accu beschikt, een snellere processor en meer werkgeheugen. Daarnaast is dat toestel ook nog een millimeter dunner. Onze review van de Honor 6 van Huawei lees je komende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.