Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sony Xperia E3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Ligt fijn in de hand
  • Prima accuduur
  • Fijne interface
  • FM ontvanger
The Bad
  • Geen verwisselbare accu


Tot de tijd van de Z-serie was Sony vooral een sterke speler op het gebied van de mid-range en budget Android toestellen. De prijs/kwaliteitverhouding wat altijd erg sterk. Tijdens de IFA was het dan ook een aangename verrassing dat Sony niet alleen de Xperia Z3 presenteerde, maar ook de Xperia E3, een toestel met stevige specs voor slechts €169. Tijd voor ons om hem aan de nodige tests te onderwerpen.

Unboxing

De verpakking van de Xperia E3 kent geen verrassingen. Een simpele headset, een USB kabel en netstroom lader, alles is aanwezig. Check de video maar.

Design

Qua design is de Xperia E3 duidelijk geïnspireerd op de Xperia Z3 van Sony. We zien aluminium (nouja, plastic) randen en plastic hoeken om stoten op te vangen zonder dat het toestel lelijk wordt.

De randen rond het display van de E3 zijn dik, maar daardoor ligt het toestel wel lekkerder in de hand. De aansluitingen zitten niet achter klepjes, maar het toestel is ook niet waterdicht. Dus dat is geen verrassing.

Display

Sony heeft de Xperia E3 van een 4,5 inch IPS display voorzien. Het display heeft een resolutie van 480×854 pixels. Met 218 pixels per inch is dat nog best aardig om naar te kijken. Hoewel de resolutie niet superhoog is, is de kijkhoek wel lekker breed. Het display wordt beschermd door een glaslaag.

Specs

Onder het display vinden we een chipset die op een quad-core 1.2GHz processor draait met 1GB aan werkgeheugen. Gamers krijgen een Adreno 305 GPU die niet onaardige graphics neerzet op dit beeldformaat.

In de praktijk voelt het toestel lekker vlot aan en reageert het soepel op alle basisacties. Bepaalde apps hebben wat langer nodig om te starten, maar in deze prijscategorie valt hier niets te klagen. Een prima snelheid dus.

Qua draadloze verbindingen krijg je een FM ontvanger, WiFi b/g/n en Bluetooth 4.0 met ondersteuning voor NFC. Je kan dus zonder problemen met de nieuwste gadgets werken.

Android

Sony heeft ook hier weer haar eigen schil over Android heen gegooid, maar dat is prima. Sony blijft dicht bij het origineel en gooit er ook hier niet al te veel overbodige apps in. Prima dus. Daarnaast voegt Sony ClearAudio+ toe aan het systeem. Deze automatische equalizer kent de karakteristieken van de geluidsprocessor in het toestel en past de muziek hierop aan om het geluid op te helderen.

Camera

Qua camera zien we echt weer dat we met een budget toestel te maken hebben. De kwaliteit van de 5 megapixel camera is aardig, maar niet overtuigend. Leuk voor snapshots, maar daar blijft het ook bij. Ik heb een aantal voorbeelden voor je.

Conclusie

Met de Xperia E3 zet Sony ouderwets sterk in op het gebied van goedkope smartphones. De camera is voor een 5 megapixel model niet bijzonder, maar ook niet slecht. Het toestel zelf reageert gewoon vlot en het scherm is prettig om naar te kijken. Dit maakt de Xperia E3 een aantrekkelijke keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.