Tado lanceert haar slimme thermostaat in Nederland

Het Duitse Tado is sinds deze week bezig met de introductie van haar slimme thermostaat in Nederland. Het witte blokje gaat direct de strijd aan met de Round connected van Honeywell, de Netatmo en de Anna.

Sinds 2012 verkoopt Tado haar slimme thermostaten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daar besteden de inwoners gemiddeld €1.300 aan hun energierekening. De Nederlandse markt kent vergelijkbare bestedingen. In de huishoudens waar men overstapt wordt gemiddeld 30% bespaard op de stookkosten.

Tado-Thermostaat

De besparing zit hem onder anderen in de mogelijkheid om geofencing te gebruiken. Deze techniek weet wanneer mensen wel of niet thuis zijn op basis van hun smartphones. Wanneer mensen richting huis keren, kan de thermostaat alvast beginnen te stoken om te voorkomen dat je in een koud huis terechtkomt. De thermostaat houdt ook rekening met de kwaliteit van de isolatie ofwel de tijd die nodig is om het huis op temperatuur te krijgen. Via lokale weerberichten kan de Tado rekening houden met verwachtte temperatuurschommelingen en de invloed hiervan op het huis. Dit is overigens een functie die we ook in de Round Connected van Honeywell, de Netatmo en de Anna tegenkomen.

Interessanter is Tado Care. Dit systeem kan bijvoorbeeld een remote boiler check uitvoeren om te voorkomen dat je hartje winter onverwacht in de problemen komt.

Tado-App

De Tado is via een touch oppervlak direct te bedienen, maar de kracht van Tado zit hem natuurlijk in de mobiele en desktop apps. Het LED matrix display licht alleen op wanneer je deze gebruikt waardoor je een lager stroomverbruik krijgt en hinderlijke bijverlichting in je interieur voorkomt.

De Tado werkt nog niet samen met diensten als IFTTT of andere domotica platformen. Het staat echter wel op de roadmap van Tado om de thermostaat beter te integreren in het smart home.

Beschikbaarheid

De Tado kost €249, maar is ook te huren voor €6,99 per maand. Heb je nog geen bedrading voor een thermostaat in de muur, kun je voor €99 een accessoire kopen om een draadloze verbinding op te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram