Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Streaming games dienst OnLive vanaf 11 november in Nederland

Het was 11 september 2010 dat ik het voor het eerst mocht ervaren. Gewoon hier in Nederland. Tijdens de IBC vond ik in een klein hoekje een Amerikaan die zat te gamen via een vroege versie van OnLive. Speciaal voor de beurs had de dienst een stel servers in het Verenigd Koninkrijk laten zetten. Toch was hij niet tevreden. Er wat nog teveel lag, dus een lancering in Nederland zat er nog niet in.

In juni 2011 werd toch duidelijk dat OnLive naar Europa zou komen. Eind dat jaar lanceerde de dienst in het verenigd koninkrijk, maar in Nederland bleef de ondersteuning uit. Vanaf 11 november lijkt dit te veranderen.

Die dag presenteert Philips namelijk haar nieuwe Android TV’s en deze TV’s zijn standaard al voorzien van de OnLive app. Hierdoor kunnen eigenaren van Philips TV’s simpelweg een controller koppelen en daarna live online games naar hun TV streamen.

OnLive doet dit doormiddel van serverrekken vol PC’s en consoles waar games op staan. Wanneer jij online gaat gamen, reserveer je die bepaalde PC of console met de game en zal het beeld van die console of PC naar jouw TV worden gestreamd. De hardware van OnLive voldoet aan wat de games willen, dus jij hoeft zelf je PC niet meer te upgraden om de nieuwste games te spelen, laat staan dat je de games nog zelf zou moeten kopen.

Voor €5,95 per maand geeft OnLive je toegang tot 20 geselecteerde games. Wil je toegang tot het grote pakket van 250 games, betaal je €7,95 per maand. De pakketten combineren kan ook, dan krijg je toegang tot 270 games voor €9,99.

Hoewel de presentatie samen met Philips is, kun je OnLive ook op andere Android en iOS apparaten draaien. Daarnaast zijn er ook clients voor PC en Mac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.