IBC: OnLive, Gamen Zonder Console of PC

Tijdens ons bezoek aan de IBC kwamen we één van de ontwikkelaars van OnLive tegen. OnLive is een Amerikaanse streaming dienst voor games. Met andere woorden, je hoeft zelf niet meer over een snelle PC of console te beschikken als je een spelletje wilt spelen.

Toen OnLive haar diensten aankondigde reageerde velen negatief. Het zou onmogelijk zijn om een soepele HD ervaring neer te zetten op basis van het huidige internet. Inmiddels is het bedrijf al enkele maanden actief in Amerika en zeer positief over de resultaten. De gemiddelde verbinding heeft slecht 4.5 milliseconde vertraging.

Over het opslaan van jouw voortgang in de games hoef je je overigens geen zorgen te maken. Alle 23 games die op OnLive draaien zijn aangepast om een game naar jouw account te saven. Je hoeft dus niet op een specifieke PC te zitten om jouw spel voort te zetten.

Omdat een internetverbinding met Amerika wel te traag is voor een soepele game ervaring, heeft OnLive een gamerack in Londen laten plaatsen en wij mochten ervaren hoe het is om in Amsterdam op een Engelse PC te gamen en dat was fenomenaal. Nu zijn we geen hardcore gamers, dus wellicht zijn we niet kritisch genoeg, maar tijdens het gamen merkten we niks van de grote afstand die we moesten overbruggen.

De ontwikkelaar van OnLive heeft aangegeven dat het bedrijf druk bezig is met het testen van het Europese netwerk, maar dat ze pas lanceren wanneer de ontwikkeling in Amerika helemaal afgerond is. Een lancering in 2011 lijkt technisch haalbaar, maar toch doet het bedrijf daar voorlopig nog geen toezeggingen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram