Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pocketbook introduceert de 8 inch InkPad e-reader

Hoewel tabletdisplays prima zijn, gaat er toch niets boven een E Ink display wanneer het gaat om het lezen van een boek. Met de InkPad lanceerde PocketBook onlangs een interessant nieuw ontwerp.

Deze 8 inch e-reader is voorzien van een display van E Ink, één van de meest gebruikte displays voor e-readers. Het display heeft een resolutie van 1600×1200 pixels. Door de integratie van LED verlichting is de InkPad ook prima in het donker te gebruiken.

Waar de randen bij e-readers als die van Kobo en Sony doorgaans zo dun mogelijk zijn, heeft PocketBook bij de InkPad voor dikke randen aan de zijkanten gekozen. Met name aan de rechter kant. Mogelijk is dit om de InkPad goed in de hand te kunnen houden. Sony deed dit ook bij haar eerste Android tablets en dat was enorm plezierig.

Onder de motorkap van de InkPad heeft PocketBook een snelle 1GHz processor gelegd met 512MB aan werkgeheugen. Je krijgt 4GB aan opslagruimte, genoeg voor honderden boeken. Wil je liever worden voorgelezen, dan is die mogelijkheid ook aanwezig, net als de mogelijkheid om MP3 bestanden af te spelen tijdens het lezen. In dat geval wil je er mogelijk wel een micro-SD kaartje bij prikken.

Eén reactie

  1. Ik ben erg benieuwd of deze e-reader geschikt is om PDF bestanden mee te lezen. Het enige waar ik een e-reader voor zou gebruiken is om de vele (computer-) studieboeken gemakkelijk te kunnen raadplegen. Hiervoor heb je een hoge e-ink display voor nodig (voor plaatjes bijvoorbeeld) en goede ondersteuning voor PDF bestanden.

    De Kobo Aura HD heeft een hoge resolutie maar door de matige ondersteuning voor PDF bestanden is het niet echt gemakkelijk om hiermee studieboeken te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.