Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek en tips: grote zorgen om aanlaten apparatuur bij afwezigheid

Honeywell heeft laten uitzoeken hoe erg we ons zorgen maken over het mogelijk aan laten staan van apparatuur als we van huis gaan. Daaruit bleek dat één op de vijf mensen zich hier zorgen over maakt. Een derde daarvan geeft ook keurig de partner de schuld. Hoe los je dit slim op? Wij hebben een aantal oplossingen.

Natuurlijk gebruikt Honeywell dit onderzoek om haar slimme thermostaten, de Evohome en de Round Connected, aan te prijzen. Het onnodig aan laten staan van de computer is dan wel de grootste zorg in Nederland, maar de verwarming is de tweede kopzorg. Met de slimme thermostaten van Honeywell is dat natuurlijk op afstand op te lossen.

blue_colourway_NL_V2

Naast de thermostaten van Honeywell is dit natuurlijk ook op te lossen met de Toon, de Anna en de Nest. Daarnaast kun je ook gebruik maken van systemen met slimme stopcontacten om apparatuur te schakelen. Hier op de redactie hebben we onder anderen ervaring opgedaan met het Smappee en Belkin WeMo systeem. Daarmee schakelen. Deze kunnen, net als de Evohome en de Nest thermostaat, op IFTTT worden aangesloten.

Wanneer de thermostaat met IFTTT weet dat je niet thuis bent (de Nest heeft automatische detectie), kan de thermostaat niet alleen de verwarming uitzetten, maar ook de stopcontacten om zo sluimerverbruik en kans op brandschade te minimaliseren. Daarnaast kunnen LED lampen als de Philips Hue worden uitgeschakeld. Bij LED lampen van LifX kan de Nest thermostaat zelfs een vakantie simulatie starten om te doen of mensen toch thuis zijn.

Het op afstand schakelen van apparatuur is ook mogelijk met domotica systemen als klik-aan klik-uit en HomeWizard. Daar hebben we echter geen ervaring mee. Het onderzoek vond plaats onder 660 huiseigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.