Netgear komt met 100% draadloze HD beveiligingscamera

Netgear heeft deze week de Arlo geïntroduceerd. De eerste beveiligingscamera die 100% draadloos werkt. Bovendien is de camera ook buitenshuis te gebruiken doordat de behuizing waterdicht is.

De Netgear Arlo camera is voorzien van een 720p HD beeldsensor en een 130-graden groothoeklens. IR LED's zorgen voor nachtzicht terwijl de behuizing de camera beschermd tegen de zon, regen en sneeuw. De camera's worden met behulp van een magnetische mount geplaatst en functioneren binnen 50 meter van het basisstation. De batterijen moeten zes maanden meegaan en beelden worden veilig in de cloud opgeslagen. Netgear levert apps voor iOS en Android mee.

Netgear-Arlo

Netgear start in het voorjaar van 2015 de verkoop van de Arlo camera's. Het gaat dan een starterkit (VMS3230) verkopen met twee camera's, vier magnetische mounts en het basisstation erin. Je krijgt 20MB aan gratis online opslagruimte. Daarnaast kun je ook losse camera's kopen (VMC3030). Door een nauwe integratie met LifX, kunnen de camera's ook de verlichting aansturen wanneer ze beweging detecteren.

Onder de naam Vuezone introduceerde Netgear jaren geleden al een vergelijkbaar concept, maar dat is hier in Nederland nooit in de schappen beland (of in ieder geval heel slecht verkrijgbaar).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram