Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Kleiner en energiezuiniger, de Raspberry Pi A+

Na de introductie van de kleinere en slimmere Raspberry Pi model B+, komt Raspberry ook met een kleinere en slimmere uitvoering van Model A in de vorm van de Raspberry Pi A+. De nieuwe mini-computer heeft een aantal voordelen.

De Raspberry Pi A was altijd al het zwakkere zusje van het model B. Niet zozeer omdat deze ouder was, maar vooral ook omdat hij goedkoper was in aanschaf en iets in energieverbruik. Hoewel je voor een mediaplayer beter een model B kunt gebruiken, is een model A prima geschikt voor het gros van de domotica projecten en dan gaat het je geld schelen.

De Raspberry Pi A+ is dan ook wederom energiezuiniger dan de Raspberry Pi A, B en B+. Toch krijg je nog steeds maar 256MB aan werkgeheugen. Het SD kaartslot is vervangen voor een micro-SD slot. Het nieuwe bordje meet nog maar 66x56x14mm en weegt nog maar 23 gram. Ook aangepast is de GPIO header waar je uitbereidingen op kunt prikken. Deze meet nu 40-pins en is daarmee te gebruiken met de 40-pins uitbereidingen die voor de Raspberry Pi B+ gemaakt zijn alsmede het gros van de oude uitbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.