DSM 5.1 vergroot de veiligheid voor Synology NAS systemen

Synology heeft deze week DSM 5.1 gelanceerd. Deze nieuwe update van het DSM besturingssysteem richt zich vooral op het vergroten van de veiligheid van jouw NAS systeem.

De nieuwe Security Advisor zal alle instellingen van jouw NAS nalopen om te kijken waar je gaten hebt opengelaten. Daarbij kijkt de app niet alleen naar de sterkte van jouw wachtwoorden. Ook onderwerpen als de netwerkconfiguratie worden doorgelicht.

De nieuwe AppArmor app moet onveilige programma’s de toegang tot belangrijke systeembronnen ontzeggen. Ook kunnen apps nu worden voorzien van een digitale handtekening om zo te herkennen welke bestanden onbedoeld zijn aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.