Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ambulancedrone kan levens redden

We blijven creatief hier in Nederland. Waar in Duitsland drones worden gebruikt om pakketjes te bezorgen, heeft een student een drone ontwikkeld die levens moet gaan redden.

De drone van student Alex Momont is eigenlijk een vliegende defibrilator en is er dan ook vooral om slachtoffers van een hartaanval te redden. De maximale snelheid van de drone ligt op 100 KM per uur. Daarmee is de theoretische reistijd in een gebied van 12 vierkante kilometer ongeveer een minuut. In veel gevallen sneller dan wanneer mensen moeten uitzoeken waar een defibrillator hangt.

Wanneer je met 112 belt, kunnen de GPS gegevens van de telefoon gebruikt worden om de locatie aan de drone door te geven. De drone zou hierdoor zelfs zelfstandig naar het slachtoffer toe kunnen vliegen. Via een audio/video verbinding kan een arts omstanders begeleiden bij het verlenen van eerste hulp. De drone kan in totaal 4 kilo aan materiaal vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.