Dat Amazon naar Nederland zou komen was geen geheim, maar dat Amazon niet echt een concurrent voor Bol.com zou worden is een verrassing. Amazon gaat voorlopig alleen concurreren op e-books. Een onderdeel waar Bol.com recentelijk flink in investeerde. Op andere gebieden zal Amazon voorlopig geen concurrentie opleveren.

De enige harde waren die Amazon in Nederland gaat verkopen zijn de eigen Kindle e-readers. Het gaat daarbij om de klassieke Kindle met touchscreen, de Kindle Paperwhite en de Kindle Voyage. Zowel de Kindle Paperwhite als de Kindle Voyage zijn ook te koop met gratis 3G. De abonnementskosten voor de gebruiksduur van de Kindle zijn al in de aanschafwaarde van de e-reader (en natuurlijk ook in de marge op de e-books) verwerkt. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met abonnementskosten. Waar ter wereld je ook bent. De Kindle Fire en andere Androids van Amazon zijn vooralsnog ook niet verkrijgbaar. Ook zullen niet alle Kindles over Nederlandstalige software beschikken. Amazon zal hier snel een update voor uitrollen.

Het assortiment digitale boeken van Amazon kent natuurlijk een enorm portfolio van Engelstalige titels, maar Amazon heeft ook al ruim 20.000 Nederlandse titels online staan. Amazon heeft met vele uitgevers in Nederland overeenkomsten gesloten om dit voor elkaar te krijgen. De boeken die je bij Amazon koopt, kun je alleen op Kindle apparaten en op smartphones/tablets en computers met Kindle apps gebruiken.

Voor de levering van de Kindles, moet je als gebruiker afrekenen bij Amazon in Duitsland of in Engeland. Deze landen leveren al langer producten af op Nederlandse adressen. Hoewel er nog totaal geen zicht op is, zou Amazon deze distributiehuizen ook voor de levering in Nederland kunnen gaan gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.