GadgetGear.nl

TomTom-navigatie gaat rekening houden met het weer

TomTom (TOM2) gaat in het berekenen van routes voor zijn navigatiesystemen met live verkeersinformatie rekening houden met actuele weersomstandigheden.

Naast het aanbieden van file-informatie, zal TomTom Traffic ook waarschuwen voor aankomende weersomstandigheden, zoals hevige regen of sneeuw. Als bestuurders beter zijn geïnformeerd over de weersomstandigheden die voor hen liggen, kunnen zij op tijd kiezen voor een snellere route naar hun bestemming.
“Dankzij kennis over de exacte verkeerssituatie op het gehele wegennet, kunnen we altijd helpen om voor mensen de snelste route naar hun bestemming te berekenen”, zegt Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic. “We weten dat slecht weer onvoorspelbaar is en grote vertraging kan veroorzaken. Door daar rekening mee te houden, kunnen we nog geavanceerdere voorspellingen doen over de route die autorijders afleggen.”
TomTom is het eerste navigatiebedrijf dat real-time weersinformatie gebruikt voor het berekenen van reistijden. Eerder reviewden wij de TomTom Go600.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert

Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan?
Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica.

Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.