Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Pressy (extra knop voor je Android smartphone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg klein
  • Houdt de 3,5mm plug stofvrij
  • Laat bepaalde functies en apps snel starten

THE BAD

  • Minder mooi op smartphones met ronde randen

Zo’n 3,5mm hoofdtelefoonplug op je smartphone is leuk, maar alleen als je er een hoofdtelefoon in stopt. Doe je dat niet, is het doorgaans niet veel meer dan een suf gat dat stof verzamelt. De Pressy lost dit op. Deze slimme plug houdt jouw 3,5mm plug stofvrij en voegt er een berg functies aan toe.

Unboxing

De Pressy bestaat uit twee delen. Een sleutelhanger om de Pressy in op te bergen wanneer je wel een hoofdtelefoon gebruikt, en natuurlijk de Pressy zelf.

Pressy-Packaging

Design

Qua design stelt de Pressy niet heel veel voor. Het is gewoon een mooie hoofdtelefoonplug met daarop een knopje in plaats van een kabel. Dit knopje is bij ons reviewmodel zwart maar er zijn verschillende kleuren te koop.

Pressy-Sleutelhanger

 

Wanneer je de Pressy in een smartphone met ronde randen steekt, steekt de Pressy nogal uit. Op smartphones met platte randen, valt de Pressy veel minder op. Op het moment van schrijven heb ik alleen even de Xperia Z3 beschikbaar.

Pressy-Xperia-Z3

App

Pressy-ActiesHet geheim van de Pressy zit hem in de bijgeleverde app. Omdat de Pressy gemakkelijk na te maken is, krijg je voor de app een activatiesleutel. Zo voorkomt het team van Pressy dat de gratis app misbruikt wordt door Chinezen die even snel het knopje namaken.

De app laat het toe om ‘klikpatronen’ te definiëren en aan de hand daarvan op het toestel verschillende acties uit te laten voeren. Zo heb ik bijvoorbeeld gedefinieerd dat bij één korte klik het lampje van het toestel aan gaat. Normaal moest ik dan eerst het scherm aanzetten en de zaklamp app starten. Dat is met de Pressy niet langer nodig. Ook wanneer ik thuis kom en even snel de Hue verlichting aan wil zetten, start ik die app met twee korte klikken op de knop van de Pressy.

De klikpatronen van de Pressy kunnen uit maximaal drie lange en/of korte kliks bestaan. Daar koppel je zelf de acties aan die voor jou belangrijk zijn. Dat kan het starten van een app zijn, maar ook het aanpassen van instellingen. Pressy-MogelijkhedenDenk aan het uitschakelen van 4G op het moment dat je thuiskomt. Acties in andere apps zijn helaas niet mogelijk. Zo zou ik bijvoorbeeld graag wat Hue acties direct aan de Pressy willen koppelen, maar helaas.

Veel klachten

Wat me opvalt als ik kijk naar wat anderen over de Pressy schrijven, is dat de Pressy nogal instabiel zou zijn. De meeste reviews gaan over de versie die uitgeleverd is na de succesvolle Kickstarter campagne. Ik heb de Pressy nu een tijdje in gebruik en nog geen enkele problemen ondervonden.

 

Conclusie

De Pressy is even simpel als geniaal. Alles valt of staat bij de ondersteuning van de Pressy app en dat lijkt prima op orde. Alleen de ondersteuning binnen andere apps is vrijwel afwezig, maar daar heeft Pressy weinig tot geen invloed op. Al met al dé ideale accessoire voor Android gebruikers.

Pressy-Unboxing

3 reacties

    1. Wij houden niet bij wat de actuele prijzen zijn en wie de Pressy verkoopt. De Pressy is sinds kort via een Nederlandse distributeur verkrijgbaar, dus zal snel in vele webshops te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.