Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: NSD 280Hz Autostart Pro Powerball

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijker te starten
  • Geen touwtje om kwijt te raken

THE BAD

  • De toerenteller wordt nog steeds bedekt door de hand.

Het was ergens net na het millennium dat de Powerball voor het eerst opdook. We (de computergeneratie) klaagden massaal over iets als RSI en de polsen trainen leek de uitkomst, maar bleek vooral spannend en leuk. Dat leuke kwam vooral door de toerentalteller die het meest luxe model ingebouwd kreeg en dat model kocht ik destijds. Dat de ontwikkeling niet stil heeft gestaan bewijst de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball.

Werking

De PowerBall werkt met gyro krachten. Door het wiel te starten en een roterende beweging met je pols te maken, zal de PowerBall een uitwaardse kracht opwekken. Hoe meer toeren je maakt, hoe zwaarder de druk naar buiten en op dat moment gaan je spieren dus ook echt aan het werk om de PowerBall onder controle te houden.

Unboxing

De originele PowerBall werd geleverd met een touwtje om het vliegwiel in de PowerBall op te starten. Het mooie van de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball is dat dit touwtje niet langer nodig is. Het enige dat de verpakking bevat is een CD Rom en een papiertje met daarop de nodige productinformatie, maar die is niet echt nodig.

Het nieuwe starten

Ik zei het al, het oude touwtje is eruit. Maar goed ook, want toen ik hem kocht was het nog niet mogelijk om gemakkelijk extra touwtjes te kopen, dus mijn Powerball heeft sinds mijn verhuizing geen toeren meer mogen maken.

PowerBall-NSD-AutoStart-V2-Onderkant

In plaats daarvan werkt de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball met een veerconstructie. Om het wiel zitten rubber bandjes. Wanneer je de PowerBall rustig in de richting van de pijl rijdt, spant de veer zich aan. Pak je de PowerBall op, zal het wiel net voldoende toeren maken om goed te kunnen starten. Dit is niet alleen de belangrijkste innovatie van de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball, maar wat mij betreft een belangrijke verandering in de hele PowerBall ervaring.

Onbreekbaar

PowerBall claimt ook dat het nieuwe binnenwerk van de PowerBall onbreekbaar is. In het verleden wilde valpartijen weleens tot barsten leiden. Aan de binnenkant konden scherven dan voor wrijving of zelfs een complete blokkade van het wiel zorgen. De nieuwe constructie moet dit tegengaan.

PowerBall-NSD-AutoStart-V2-Band

Natuurlijk heb ik de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball dan ook een aantal keer van mijn werktafel laten stuiteren. Dat is immers de valhoogte die ik bij dit product verwacht. Na tien vallen heb ik nog geen schade kunnen ontdekken. Nouja, wat krasjes van de tegelvloer…

Toerenteller

Wat de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball extra leuk maakt, is de toerenteller. Deze kun je goed gebruiken om jouw uithoudingsvermogen te meten. Dit kan zowel in duur zijn als in de maximale kracht die je kunt opwekken. De NSD 280Hz Autostart Pro Powerball toerentelmeter kan namelijk onthouden wat jouw maximale snelheid met de PowerBall was.

PowerBall-NSD-AutoStart-V2-Toetenteller

Toch heeft de toerentelmeter ook een nadeel, en dat is ook een stuk traditie waarvan we weten dat PowerBall aan een oplossing werkt. De toerentelmeter zit namelijk in de palm van je hand waardoor het in de gaten houden van een continue tempo toch wel wat lastig is.

Reistasje

Optioneel is voor deze PowerBall NSD ook een reistasje. Deze zie je bovenaan op de foto. Hierdoor voorkom je krassen en vlekken op de gadget. PowerBall heeft ook een NSD hardcase in het assortiment, maar die past alleen goed om de PowerBall modellen die je nog met een touwtje moet starten (dus niet de AutoStart modellen).

PowerBall-NSD-AutoStart-V2-Reistas

Conclusie

Met de NSD 280Hz Autostart Pro Powerball zet PowerBall een compleet nieuwe weg in als het gaat om gebruikscomfort. De aanwezigheid van de toerentalteller blijft natuurlijk uitdagen om zo veel mogelijk toeren op te wekken en dat geeft de PowerBall meteen haar verslavingsfactor.

Beschikbaarheid

Wij ontvingen deze PowerBall via de PowerBall Winkel. Daar kost deze PowerBall op het moment van schrijven € 44,95.

2 reacties

  1. Hoi Arjan,

    Dankjewel voor het interessante artikel. Ik was verbaast om te lezen dat dit nog verkocht wordt, laat staan dat er nog aan ontwikkeld wordt.

    Ik vroeg me even af hoe het zit met de geluid productie van de powerball? Dit vind ik namelijk wel het meest storende in het gebruik ervan. Mijn powerball maakt namelijk aardig wat herrie wat voor iedereen in de buurt (en mezelf) erg storend is. Daardoor kan je hem eigenlijk ook niet gebruiken op kantoor.

    1. Hij bromt nog steeds. Niet heel hard, maar ik kan me voorstellen dat mensen om je heen het nog steeds irritant vinden. Gezien de open constructie aan de onderkant lijkt het me ook enorm lastig om dit geluid echt te elimineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.