Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Jabra Move Wireless

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • licht gewicht
  • sluit geluid goed af
  • goede accu
  • draadloos
  • fraaie kleur
  • mooi geluid
  • bediening met schakelaar

THE BAD

  • bediening telefoon kan duidelijker

Een dik jaar geleden waren we onder de indruk van de Jabra Revo Wireless. Een on-the-ear hoofdtelefoon met bluetooth en ondersteuning voor bellen. Een maand geleden kregen we op de IFA het nieuwe goedkopere broertje in de handen gedrukt. Na een dikke maand gebruik is de Revo Wireless in de la verdwenen en is de Move de standaard hoofdtelefoon geworden. Goedkoper kan dus ook beter betekenen, maar wel op die punten die er toe doen voor wie onderweg is.

Jabra Revo W

De Revo Wireless is een puike draadloze hoofdtelefoon. Iets te veel bas, maar dat is de smaak anno nu. De afwerking van de Revo Wireless is ronduit degelijk. Een jaar lang meeslepen heeft nog geen scharniertje of rubbertje losser gemaakt. Wel is de Revo Wireless relatief zwaar waardoor bij lang dragen het midden van de draagband op een gegeven moment voelbaar is. De bediening blijft helaas ook wennen. Nog steeds drukken we soms op de knop om te pauzeren en dan belt de Revo de laatste beller. Op de één of andere manier wil het maar niet wennen. Vooral wanneer je ‘s nachts muziek ligt te luisteren is het frustrerend als opeens de hoofdtelefoon gaat bellen in plaats van pauzeren. Het ligt echt aan deze gebruiker, maar niet minder storend.

Jabra Move range

De Move Wireless is direct duidelijk een goedkopere versie van de Revo Wireless. Geen aluminium maar staal en geen afwerking met soft touch plastics maar met stof en soft touch coating. Waar de Revo nog een klap mechanisme nodig heeft om compact op te bergen, is de Move als geheel al compact. Direct is bij passen duidelijk dat het de goedkopere uitvoering door lichtere materialen ook erg prettig is. De Move zit lekker stevig zonder te knellen en zwaar aan te voelen. De cups sluiten wonderbaarlijk goed af. Niet eerder hebben we een ‘on-the-ear’ hoofdtelefoon getest die zo goed het geluid afschermt. Dit betekent dat de buren in het OV niet horen wat jij luistert, maar ook dat jij de buren niet hoort; heerlijk! Het geluid lijkt zelfs wat beter dan de Revo Wireless doordat de bas iets minder dominant is. De dynamiek van de Revo is beter, maar enkel wanneer je de hoofdtelefoons direct met elkaar vergelijkt. Eigenlijk klinkt de Move Wireless net zo goed als de Revo Wireless. De bediening gaat niet met aanraak gevoeligheid van de schelpen zoals bij de Revo Wireless, maar met een schuifknopje. Eerlijk is eerlijk, eigenlijk is dit beter. Met de Move druk je niet zomaar per ongeluk de verkeerde toets in. Harder, zachter, pauzeren en volgende en vorige track is direct met de schakelaar te regelen. Wel even eerst de handleiding lezen, want ook hier is het niet intuïtief. Maar weet je eenmaal dat vol+ lang indrukken, skippen betekent en twee keer gewoon meer volume is, dan is het gebruik prima. Ook voor deze hoofdtelefoon hadden we liever een aparte knop voor bellen, maar ook hier is het geïntegreerd in die ene regelaar.

Jabra Move detailDe accuduur is met 8 uur prima en de materialen zijn minder chique dan de Revo Wireless maar wel direct veel modieuzer. Door de lichtere uitvoering, hippere uitstraling en betere knop bediening is de Move een prettiger hoofdtelefoon voor wie er mee op weg wil of gewoon door het huis lopen. De Move kan met 8 apparaten pairen dus delen met huisgenoten is geen probleem. De Revo Wireless heeft potentieel beter geluid door de Dolby technologie in de Jabra app. Wij zijn geen fan van gebruik van die app. Onze muziek staat in Spotify, SoundCloud of in de muziek app in IOS en Android. Met de Move is de app niet nodig. Het geluid is dankzij de Jabra DSP technologie goed zonder losse app.

Conclusie
De Revo Wireless was al onze favouriete draadloze hoofdtelefoon voor gebruik onderweg. De Move is zelfs prettiger. Nog steeds super geluid, maar dan in een haast gewichtloze hoofdtelefoon die perfect afsluit voor omgevingsgeluid. De bediening met een schakelaar is minder chique dan aanraakgevoelige schelpen, maar wel veel praktischer. De prijs van 99 Euro is echt een koopje. Hoe het kan dat onlangs deze nieuwe hoofdtelefoon al op iBood stond voor 69 Euro is een raadsel. De Move is elke Euro van de 99 waard. Wij hopen op snel meer hippe kleuren dan de standaard Mondriaan kleuren zwart, blauw en rood.

jabra-move-IMG_3615

 

 

 

 

 

 

De Revo Wireless ingeklapt naast een Move Wireless

 

Eén reactie

  1. Helemaal eens met de review, ik heb ook beide toestellen. De move is nu ook rond de 70 euro verkrijgbaar, de revo is niet meer verkrijgbaar.. Ik vind op de fiets de bediening van de revo ideaal. De revo kan ook met twee apparaten tegelijk verbinden, bijvoorbeeld laptop en telefoon. Muziek via telefoon en Skype via laptop is mogelijk met de revo, niet met de move. Heb je dat niet nodig dan is de move net zo goed en lichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.