Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Revo Wireless

Na de Jabra Revo hebben we vandaag de review van de Jabra Revo Wireless voor je. De Wireless in akoestisch vrijwel gelijk aan de originele Revo, maar bevat een hele berg techniek die de draadloze hoofdtelefoon erg slim maken.

Unboxing

De verpakking van de Revo Wireless verschilt niet heel veel van de Revo. In plaats van één kabel, krijg je er twee. Namelijk een audiokabel en een USB kabel. Die laatste gebruik je niet alleen om de Revo Wireless te laden, maar ook om deze bedraad met een computer te kunnen verbinden.

Jabra-Revo-Wireless-Unboxing

Design

Het design van de Revo Wireless wijkt nauwelijks af. Wederom is het een hoofdtelefoon met in de oorkussen markeringen aan welke kant je deze moet dragen en één van de audio aansluitingen is vervangen voor USB. Daisychaning is dan ook niet mogelijk met de Revo Wireless van Jabra.

Jabra-Revo-Wireless-Aansluitingen

Ook gelijk aan de revo is de sterke constructie van de hoofdband. De stalen scharnieren die je de hoofdtelefoon in laten klappen zijn enorm sterk waardoor de hoofdtelefoon heel wat klappen kan verdragen.

Jabra-Revo-Wireless-Hoofdband

De rechter oorschelp

Alle techniek van de Revo zit in de twee oorschelpen. Vandaar dat we die individueel bespreken.

Jabra-Revo-Wireless-Zijkant

De rechter oorschelp bevat de USB aansluiting en de Bluetooth bediening. Een knopje aan de onderkant staat je toe de Revo Wireless (die een eigen accu heeft) aan te zetten en eventueel in pairing modus te schakelen.

De oorschelp zelf is voorzien van touch bediening. Door over de oorschelp te draaien bepaal je het volume. Tik je tweemaal op de linker- of rechterhelft van de oorschelp, kun je tracks overslaan of opnieuw starten.

Jabra-Revo-Wireless-Oorschelp

In het midden zit dé multifunctionele knop. Deze gebruik je om gesprekken aan te nemen, om tracks te pauzeren etc.

De linker oorschelp

De linker oorschelp is waar de NFC chip van de Revo Wireless zit. Wanneer je deze met jouw smartphone of tablet scant, zet deze meteen de bleutoothverbinding op. Snel en simpel zoals het hoort.

Jabra-Revo-Wireless-Ingeklapt

Deze oorschelp bevat ook de 3.5mm aansluiting en in het midden een knop om de speciale Jabra Play app op jouw Android of iOS smartphone te starten.

De App (Android/iOS)

Zonder de app klinkt de Revo Wireless zoals vrijwel iedere andere redelijk goede hoofdtelefoon. Wanneer je de app gebruikt, verandert dat het karakter van het geluid meteen. De app past het signaal naar de Revo Wireless aan zodat het voldoet aan de Dolby Digital standaard en dat klinkt echt enorm goed.

Jabra-Revo-Wireless-Ingepakt

Revo Wireless en Windows

Via USB (of bluetooth) is de Revo ook met Windows te verbinden. Op mijn Windows 8 laptop worden meteen na het aansluiten van de USB kabel, de Jabra Revo Wireless drivers geïnstalleerd. Opvallend is dat niet alleen het geluid over de Revo wordt gestuurd, maar dat ik de touch bediening ook onder Windows kan gebruiken. Daar is dus goed over nagedacht.

De afstandsbediening

Zeker wanneer de accu van de Revo leeg is, is het fijn dat je ook bedraad gebruik kunt maken van de Revo Wireless. Jabra heeft er helaas wel voor gekozen om er enkel een afstandsbediening met een multifunctionele knop op te zetten. De bedrade mogelijkheden van de Revo Wireless zijn dus beperkt ten opzichte van de gewone Revo. Waarop Jabra deze keuze heeft gemaakt is voor mij niet duidelijk gezien er nu twee typen audiosnoer gemaakt moeten worden.

Geluidskwaliteit

Zoals ik al aangaf, is de geluidskwaliteit via de Jabra app verbluffend, maar de Revo Wireless kun je niet alleen voor muziek gebruiken. Hij is ook als headset te gebruiken. Je kunt dus gewoon gesprekken aannemen terwijl je de Revo Wireless gebruikt. Hier is de jarenlange ervaring op het gebied van ruisonderdrukking goed terug te horen. Gesprekken zijn dan ook kristalhelder.

Toch heeft ook deze Revo Wireless één kleine handicap en wel het snoer. Net als bij de Revo kan het ruwe oppervlak van het snoer voor bijgeluiden zorgen wanneer deze langs de stof van jouw trui of jas schuurt.

Conclusie

De Revo Wireless is zonder twijfel Jabra’s meest indrukwekkende prestatie tot nu toe. Een hoofdtelefoon die een tien zou verdienen als er niet één klein minpuntje is. Inderdaad, de bijgeleverde audiokabel die bijgeluiden geeft. Van de andere kant, zal je die niet vaak gebruiken. Draadloos kan ik dan ook niet anders dan dik tevreden te zijn.

Beschikbaarheid

De Jabra Revo Wireless is nu verkrijgbaar voor €249,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.