Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest koopt, en sluit, Revolv

Het was twee weken geleden dat mijn oog viel op Revolv. Een domotica hub die met vrijwel alle systemen overweg leek te kunnen. Van LifX tot Hue en van Netatmo tot Nest. Laat die laatste nou net Revolv hebben gekocht voor $555.000.000.

Revolv was nog vrij jong en kan daarmee als startup worden beschouwd. Het team maakte hun hub voor$300 en werkte hard aan de ondersteuning van zoveel mogelijk verschillende domotica producten.

Hoewel Revolv nooit zichtbaar was op de Nest site, zou Revolv ook al vroeg een Works with Nest partner zijn. Nu Apple met haar HomeKit de markt in stormt, is het belangrijk voor bedrijven als Google (eigenaar van Nest) om hierop te reageren. Dit lijkt nu te gebeuren door de kennis van het Revolv team bij Nest naar binnen te trekken.

Als onderdeel van de overname is Revolv meteen gestopt met de verkoop van haar hub, maar zal huidige Revolv gebruikers nog wel een tijd blijven ondersteunen. Ook laat het bedrijf op haar website weten dat het met Nest aan nieuwe, spannende producten gaat werken.

Nest kocht in juni Dropcam, een succesvolle kleine camera. Dit bedrijf lijkt vooralsnog zelfstandig te werken hoewel er wel een diepe integratie is met het Nest platform. De reden dat Nest het Revolv platform heeft gestopt, heeft mogelijk te maken met dat Revolv het centrale verbindingspunt in domotica, of het smart home, is. Het is goed in te beelden dat Nest de naam Nest centraal wil houden. Of Nest de functies van Revolv aan de thermostaat zal toevoegen (deze heeft namelijk ook een Zigbee antenne aan boord) of dat er een derde Nest product zal komen is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.