Google lijkt IP camerafabrikant Dropcam over te nemen

Dropcam timmert in de VS sinds 2009 aan de weg met de verkoop van IP camera’s. De camera’s van Dropcam zijn gemakkelijk te installeren en streamen hun beelden met gemak naar PC’s en smartphones. Als de geruchten waar zijn, staat Google op het punt om Dropcam over te nemen.

Google neemt vaker kleine fabrikanten over. Zo kocht Google onlangs de fabrikant van Nest, een slimme thermostaat die vooral in de VS wordt verkocht. Met Dropcam voegt Google wederom zo’n bedrijf aan haar portfolio toe.

Dropcam wist in het afgelopen jaar nog €30 miljoen aan investeringen op te halen en lanceerde onlangs cloud software die personen op videobeelden kan herkennen. Op hardwaregebied werd ook nog een bewegingsdetector gelanceerd onder de naam Dropcam Tabs. Het bijzondere aan deze meter is dat hij bewegingen echt kan volgen in plaats van enkele waarnemen dat er een beweging is.

De reden dat Google dit soort kleine bedrijven koopt, is mogelijk omdat het aan een domoticanetwerk werkt. Domotica staat voor huisautomatisering. Samsung lanceerde vorig jaar al een eigen domoticanetwerk en kondigde aan dit open te stellen voor andere fabrikanten. Mogelijk probeert Google door de aankoop van enkele kleine fabrikanten, het gebruik van een netwerk van Google zelf te forceren om een te introduceren netwerk sneller in de markt te krijgen. Bovendien zal een fabrikant als LG weinig behoefte hebben om zich aan het netwerk van een directe concurrent toe te leggen terwijl een open netwerk van Google wellicht breder zal worden geaccepteerd.

Google is niet de enige partij die groot hoopt te worden op het gebied van domotica. Apple schijnt ook al de nodige investeringen op dit gebied te doen. Apple zoekt immers al langer naar een nieuwe productlijn en met de TV’s en slimmer horloges wilt het daar nog niet echt opschieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events