Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Koken met elektrische pulsen komt dichterbij

In 2011 schreef ik al eens over de Nutri-Pulse e-Cooker van IXL. Toen een klein plastic pannetje op een enorme stellage. Speciaal gemaakt voor de horeca met als filosofie dat je gezonder en preciezer kookt door gebruik te maken van pulsen.

Echt handig was de e-Cooker nog niet. De machine was enorm en de hoeveelheid eten dat je kon bereiden was nog klein. Vorige week, tijdens Vood Valley, mocht ik kennis maken met een nieuwe versie van het apparaat. Een versie met ruimte voor drie sledepannetjes. Nog steeds met een beperkte inhoud, maar al een stuk kleiner en vooral slimmer dan het eerste model.

Hoewel de topkok die ze achter de e-Cooker hadden staan werkelijk fantastische stukjes kip wist klaar te maken, gaven de mensen van IXL aan dat de machine nog lang niet klaar is. Zelfs niet voor de horeca.

Toch komt de technologie met deze nieuwe versie van de nutri-pulse e-Cooker een stuk dichterbij en kunnen we binnen enkele jaren verwachten dat diverse toprestaurants met deze technologie aan de gang gaan. Voor ons consumenten blijft het wachten tot de technologie is uitontwikkeld en een Philips of Tefal ermee aan de haal gaat. Dat zou maar zou binnen tien jaar zover kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.